Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Kapitán Slovácka Daníček odmítl proti Příbrami hattrick. Důležitější pro tým je, aby se Cicilia chytil, říká

Vlastimil Daníček byl v dohrávce 4. kola první ligy proti Příbrami velmi blízko k premiérovému hattricku v nejvyšší soutěži. Devětadvacetiletý kapitán týmu z Uherského Hradiště měl v 88. minutě na kontě za stavu 4:1 dvě branky a z penalty mohl skórovat potřetí, nakonec ale exekuci přenechal střídajícímu spoluhráči Riginu Ciciliovi. Věří, že se mu gesto někdy vrátí.

Vlastimil Daníček
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"V koutku duše mě to možná bude mrzet, že jsem si nešel pro hattrick, ale tým je ve fotbale víc než jedna individualita. Prostě my jsme potřebovali, aby se Rigi chytil, aby dal gól a vrátil se do pohody. To je pro nás prospěšnější. Třeba mi to jednou vrátí," řekl Daníček, který podruhé v kariéře dal dvě branky v ligovém utkání. Předtím se mu to povedlo vloni v únoru proti Karviné.

Litoval, že oba dnešní góly dával do branky, za kterou nemohl být "kotel" fanoušků. Kvůli opatřením proti koronaviru se zápasy hrají bez diváků.

"Mrzí mě, že tady lidi nejsou a že to s nimi nemůžeme oslavit. Bez nich a bez emocí je to takové smutné. Lidi nás ženou dopředu, hlavně když útočíme na stranu, kde je kotel. Ale tuto situaci my nezměníme," poznamenal Daníček.

Zkušený defenzivní záložník si pochvaloval, že Slovácko po třech kolech zvítězilo a doma vyhrálo poprvé v této sezoně nejvyšší soutěže.

"Potřebovali jsme dnes naplno bodovat. Dlouho jsme nevyhráli, chtěli jsme se posunout v tabulce výš. Podle mě to byl takový živelný zápas se spoustou nepřesností, ale vyhráli jsme zaslouženě," mínil Daníček.

Jeho tým porazil v lize Příbram podesáté za sebou. "Hraje se nám proti nim dobře. Před zápasem jsme slyšeli, že s nimi musíme vyhrát, že mají jen jeden bod. Ale takové duely bývají ošemetné, museli jsme podat koncentrovaný výkon, což se nám podařilo," řekl Daníček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články