Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kadeřábek: Chybí nám v týmu větší komunikace. Jsme moc uzavření, postrádáme lídra

V české reprezentaci patří mezi hrstku hráčů, kteří působí v kvalitním klubu ve špičkové evropské soutěži. Jeho trenér Julian Nagelsmann v Hoffenheimu lpí na maximální připravenosti na soupeře. Pro Pavla Kadeřábka je tedy trochu zarážející, že reprezentace se na protivníka z Číny takřka nepřipravila. Zároveň přiznal, že v reprezentaci chybí větší dialog a lídři, kteří by dokázali tým strhnout.

Utkání Česko - Dánsko
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Je to takové zvláštní, že nevím, na jaké jméno hraju, ale třeba oni z nás taky nikoho neznají. Vůbec nevím, jak to oni mají. Třeba oni o Češích taky nic nevědí a znají třeba jen Patrika Schicka, ostatní vůbec ne. Třeba do toho zápasu jdeme stejně, jako jdou oni," řekl Kadeřábek novinářům po dnešním tréninku v Nan-ningu.

Čína ve čtvrtek na úvod turnaje podlehla Walesu 0:6. "Je to pro nás neznámý soupeř, ale i bez toho, že je známe, je prostě musíme porazit. Se vší úctou k Číně, musíme hledět na soupeře s vyšší kvalitou. Potom v evropské kvalifikaci budeme potkávat těžší soupeře," uvedl Kadeřábek.

"Takže to samozřejmě zítra bude dobrá zkušenost a prověrka v tom, že jejich styl není tolik známý. Ale musíme se soustředit na to, abychom poráželi týmy větších kvalit a abychom se určitě zlepšili. Hlavní cíl je předvést dobrý fotbal, který už jsme nějakou dobu určitě nepředvedli. A s tím dobrým fotbalem přijdou i góly," dodal obránce německého Hoffenheimu.

Český celek na úvod turnaje v Číně podlehl v pátek Uruguayi 0:2. "Bude to úplně jiný zápas, nemůžeme srovnávat utkání s Uruguayí a Čínou. Ale zlepšit asi bude třeba úplně vše. Hlavní, co nám chybí, to je nějaká komunikace na hřišti, určitě takové větší nasazení a chuť chtít zápas vyhrát. Tohle bude asi proti tomuhle soupeři nejdůležitější," mínil pětadvacetiletý Kadeřábek.

V zápase s Uruguayí před druhým inkasovaným gólem včas nevyběhl vpřed, a Čechům se tak soupeře nepovedlo vystavit do ofsajdu. "Na to jsem ale nenarážel. To nebyla žádná chyba komunikace, to jsem měl prostě vyběhnout. Celkově jde o to řvát na sebe 'záda', víc se povzbuzovat, mluvit. Chybí nám nějaký hlavní lídr, který za to vezme. Jsme všichni, v uvozovkách, hodní, jsme uzavření do sebe, soustředíme se na sebe. Chybí někdo, kdo tým strhne," dodal Kadeřábek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články