Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Juventus vykročil za obhajobou vítězstvím, uspěly Neapol i AS Řím

Turín - V prvním kole italské ligy zvládl obhájce titulu z Juventusu úvodní překážku a s Cagliari si poradil jednoznačně 3:0. Po brance Mandžukiče přečkal favorit zápasu penaltový kop hostů, když Fariase vychytala domácí legenda Buffon. Pojistku přidal do poločasu Dybala a výsledek uzavřel po hodině hry Higuaín. Dařilo se i Neapoli, která zvítězila na hřišti Verony 3:1. Éru bez legendárního Francesca Tottiho zahájil vítězně AS Řím. Úřadující vicemistr vyhrál 1:0 v Bergamu.

Brankář Gianluigi Buffon z Juventusu se raduje se spoluhráči
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Zápas AS s Bergamem rozhodl v 31. minutě z trestného kopu Aleksandar Kolarov, letní posila z Manchesteru City. Bergamo, které v minulé sezoně překvapilo čtvrtým místem, tři minuty před koncem málem vyrovnalo, ale Josip Iličič trefil tyč. Na lavičce AS tak oslavil úspěšný debut trenér Eusebio Di Francisco, který nahradil Luciana Spallettiho. Už jen z tribuny sledoval vítězství Totti, který se po minulé sezoně přesunul z trávníku do vedení římského celku.

O přestupu právě do AS Řím údajně jedná český reprezentant Patrik Schick, který chyběl v nominaci Sampdorie Janov při výhře 2:1 nad nováčkem Beneventem.

Z českých hráčů v 1. kole zasáhl od začátku do bojů jen Jakub Jankto z Udine, ale prohru 1:2 s Chievem neodvrátil. Jeho spoluhráč Antonín Barák zůstal jen na lavičce. Na té začal také Ladislav Krejčí z Boloně, který při remíze 1:1 s Turínem nastoupil na závěrečných osm minut.

Vydařený vstup do sezony za sebou mají oba milánské celky. Inter doma přehrál 3:0 Fiorentinu, když se dvakrát prosadil útočník Icardi. Stejný výsledek uhrálo i AC v duelu na hřišti Crotone. Gólem a asistencí k tomu přispěl teprve devatenáctiletý Cutrone.

Pohodový vstup Juventusu

Skóre duelu Juventusu proti Cagliari otevřel ve 12. minutě střelou z voleje chorvatský reprezentant Mandžukič, v 39. minutě ale mohlo být vyrovnáno. Sudí Maresca odpískal po radě videorozhodčího nedovolený zákrok v pokutovém území, Farias ale z penalty nepřekonal gólmana Buffona.

Naopak těsně před přestávkou na druhé straně zvýšil na 2:0 Dybala. Argentinský forvard mohl po změně stran vstřelit i další branku, tentokrát však trefil břevno. Juventus to však mrzet nemuselo, neboť se prosadil také kanonýr Higuaín. V dresu "Staré dámy" se představily také posily, když se v utkání objevili Douglas Costa z Bayernu Mnichov a Blaise Matuidi z Paris St. Germain.

Neapol od začátku ve Veroně dominovala a po poločase vedla o dvě branky. Nejprve si do vlastní brány srazil míč Souprayen a vzápětí úspěšně zakončil protiútok polský útočník Milik. V 54. minutě mohl snížit Verde, s jeho přízemní střelou si ale poradil gólman Reina.

Na druhé straně naopak další gól Neapole přidal Ghúlam a hosté měli pohodlný náskok. Závěr se jim ale příliš nepovedl. Hysaj fauloval ve vápně a dostal červenou kartu, nařízenou penaltu navíc proměnil Pazzini. Hellas vstřelený gól nabudil a měl i další šance, zdramatizovat utkání se mu už ale nepodařilo.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:

Juventus Turín - Cagliari 3:0 (12. Mandžukič, 45.+1 Dybala, 66. Higuaín), Hellas Verona - Neapol 1:3 (83. Pazzini z pen. - 32. vlastní Souprayen, 39. Milik, 62. Ghúlam), Bergamo - AS Řím 0:1 (31. Kolarov), Boloňa - FC Turín 1:1 (27. Di Francesco - 34. Ljajič), Crotone - AC Milán 0:3 (6. Kessié z pen., 19. Cutrone, 24. Suso), Inter Milán - Fiorentina 3:0 (5. z pen. a 15. Icardi, 79. Perišič), Lazio Řím - Spal Ferrara 0:0, Sampdoria Janov - Benevento 2:1 (39. a 55. Quagliarella - 15. Ciciretti), Sassuolo - FC Janov 0:0, Udine - Chievo 1:2 (37. Théréau - 15. Inglese, 54. Birsa).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články