Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Juventus nezáří a viník je na ráně. Ronaldo myslí jen na sebe, tvrdí Cassano

Velké cíle krotí realita. Fotbalisté turínského Juventusu vypadli z Ligy mistrů v osmifinále s Portem a hned poté v Serii A prohráli v posledním kole s nováčkem z Beneventa. V tabulce jsou až třetí, deset bodů za vedoucím Interem Milán. A nejsnadnějším terčem kritiky je Cristiano Ronaldo, nejdražší fotbalista v kádru, i přesto že je s třiadvaceti góly nejlepším střelcem soutěže.

Cristiano Ronaldo nechápal
zdroj: ČTK/ZUMA/Claudio Benedetto

Zatímco sportovní ředitel turínského klubu Fabio Paratici tvrdí, že Cristiano Ronaldo je i v šestatřiceti letech součástí dlouhodobé koncepce, na jejímž konci má italský fotbalový kolos opět sbírat trofeje, rozhodně ne všichni mají stejný názor.

Například Antonio Cassano, bývalý italský reprezentant, který strávil část kariéry i v Realu Madrid, řekl v programu Christiana Vieiry na Bobo TV, že Portugalec hraje jen na sebe. "Cristiano myslí jen na své góly a rekordy," dodává.

Cassano je přesvědčen, že Juventusu by nejvíc prospělo, kdyby slavného portugalského útočníka, kterému po příští sezoně končí v italském týmu kontrakt, prodal. "Pokud Cristiana prodáte, budete mít 100 milionů, za něž můžete podepsat hned několik špičkových hráčů," tvrdí bývalý útočník s tím, že minulý kouč Sarri byl od týmu vyhozen, přestože pod ním hrál Juventus nejlepší fotbal posledních let.

Nedvěd počítá s tím, že Pirlo i Ronaldo v Juventusu zůstanou

"Pirlo je a bude trenérem Juventusu, to je na 100 procent jisté. Má na to, aby se stal skvělým trenérem," řekl místopředseda turínského klubu Pavel Nedvěd streamovací službě DAZN. "Rozhodli jsme se pro tento projekt s Andreou a věděli jsme, že mohou přijít těžkosti. Chtěli jsme, aby se nám dařilo lépe než teď a nezvládli jsme to, ale s problémy jsme počítali. Jsme v klidu. Jsme na správné cestě a zůstaneme na ní," uvedl Nedvěd, jenž se zastal i Ronalda. "Pro mne je Ronaldo nedotknutelný. Má smlouvu do 30. června 2022 a zůstane. Uvidíme, co bude potom," dodal.

A řešení vidí jinde. "Tvůj problém? Cristiano Ronaldo!" odhaluje viníka problémů Juventusu. "Neznám trenéra, který by ho chtěl mít v týmu, pro Pirla je to brzda," tvrdí Cassano s tím, že portugalský snajpr je největším problémem pro Juve i jeho kouče.

"Pokud chcete začít budovat nový tým, nemůžete dát začínajícímu trenérovi za úkol vést někoho, jako je Ronaldo," dodává přesvědčeně.

Jenže vedení Juventusu má jasno: "Je to nejlepší hráč na světě," konstatoval Paratici a oznámil, že s portugalskou hvězdou chce klub prodloužit smlouvu.

Zdroj
marca.es, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články