Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Urban Challenge 2024

Jurečka si střeleckou korunou splnil cíl a říká: Chci navázat na to, u čeho jsem skončil

Jedno z nejlepších období v kariéře i v osobním životě si užívá Václav Jurečka. Osmadvacetiletý útočník Slavie se díky famózní formě v nadstavbové části stal nejlepším střelcem ligy a dosažením 20 branek si splnil jeden z předsezonních cílů. V minulém týdnu se navíc v Beskydech oženil. Věří, že si pohodu přenese i do české reprezentace, kterou čekají utkání na Faerských ostrovech a v Černé Hoře. Přímý přenos zápasu na Faerských ostrovech sledujte v sobotu od 20:15 na ČT sport.

"Svatba byla parádní. Měli jsme ji na krásném místě v Rekovicích v Trojanovicích u Frenštátu pod Radhoštěm. V úzkém rodinném kruhu, ale i tak se sešlo kolem 80 lidí. Myslím, že si to všichni užili. Budu na to mít krásné vzpomínky," řekl Jurečka.

"Ideální období. Myslím, že i manželka je teď hodně spokojená. Srší z ní štěstí, za což jsem rád. I to vám na hřišti pomůže, když máte doma v rodině pohodu. Takže uvidíme, co to přinese v sobotu," doplnil s úsměvem Jurečka, který si během reprezentačního srazu převzal cenu pro nejlepšího střelce ligy.

Úspěšná stíhací jízda

Po posledním kole nadstavbové skupiny o titul se dostal do čela v tabulce kanonýrů o gól před brněnského Jakuba Řezníčka, kterého o den později čekal závěrečný duel v bojích o záchranu.

"Když hrálo poslední zápas Brno, byl jsem zrovna s rodiči na obědě. Ne, že bychom na to úplně koukali, ale měli jsme to trochu v povědomí. Jsem rád, že i ten čas, který rozhodoval, jsem strávil s rodinou," pokračoval opavský odchovanec.

Ještě před nadstavbou měl na kontě jen 8 branek a na Řezníčka ztrácel 11 gólů. V následujících pěti zápasech ale skóroval dvanáctkrát a ve dvou duelech včetně závěrečného kola si připsal hned čtyři trefy.

"Vždy mám před sezonou pět šest cílů, které bych chtěl v jejím průběhu splnit. Nebudu lhát, měl jsem 20 gólů napsaných hned na začátku. Takže nakonec se mi to podařilo, i když jsem v to už moc nedoufal."

O zisku trofeje pro krále střelců začal Jurečka reálně uvažovat po předposledním kole v Olomouci, po němž mu scházely na Řezníčka tři branky. "Když jsme hráli v Olomouci a přišli po zápase do kabiny, kluci mi hned říkali, že tu korunu musím zkusit. Dá se říct, že v posledním zápase (se Slováckem) na mě hrál celý tým, za to jim děkuji," chválil spoluhráče.

Václav Jurečka v přípravném utkání ve Walesu
zdroj: REUTERS

Trofej pro nejlepšího střelce by vyměnil za zisk titulu, který Slavii v souboji se Spartou těsně unikl. "Vždy to tak je, ta individuální trofej je druhořadá. V první řadě mám vždy tým. Strašně dlouhou dobu jsem kousal to, že jsme titul nezískali. Bohužel jsme si to prohráli v těch derby. Ať už remíza 3:3 nebo prohra 2:3 gólem z penalty. To nás stálo hodně bodů," poznamenal.

Po životní sezoně v lize ho čeká ještě červnový program za reprezentaci, kde zatím při pěti startech gól nedal. "Nějaká pauza (po ligové sezoně) byla, nebudu lhát. Měl jsem svatbu, takže příprava na reprezentaci šla trochu stranou. Každopádně teď máme týden na to, abychom se dostali do optimální formy. Uvidíme, co trenéři vymyslí se sestavou. Já budu jen rád, když nastoupím a zkusím navázat na to, u čeho jsem skončil," dodal Jurečka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články