Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jména rozhodčích se tajit před zápasy nebudou

Praha - Jména rozhodčích delegovaných na fotbalové zápasy pod vedením ČMFS již nebudou tajná. V minulé sezoně se kluby měly jména sudích dozvídat až hodinu a půl před začátkem zápasu, což však ne vždy fungovalo. Proto se komise rozhodčích v čele s předsedou Luďkem Macelou rozhodla nařízení zrušit a identita rozhodčích bude známa dva dny před zápasem. O to větší tresty však budou pro sudí, kteří se setkají s funkcionáři klubu a neohlásí to. Informoval o tom server iDnes.cz.

Utajování jmen v minulé sezoně nefungovalo. Často se už den dva před zápasem v zákulisí vědělo, kdo kde bude pískat. Podle komise delegaci vyzrazovali sami rozhodčí, což měla potvrdit i řada klubových činovníků. Proto se nyní budou jména sudích zveřejňovat na svazovém webu dva dny před úvodním utkáním kola.

"Radil jsem se o nasazování sudích s panem Heitmannem z UEFA, který byl hostem na našem semináři rozhodčích. Doporučil zveřejňovat delegace den nebo maximálně dva dny před úvodním zápasem příslušného kola. Stejně tak, jak to dělají v Německu," cituje Macelu iDnes.cz. "Samozřejmě s tím, že jakmile se zjistí nějaký kontakt klubového funkcionáře s rozhodčím, který je má pískat, následují tvrdé sankce. Všichni rozhodčí přitom mají jasnou povinnost jakýkoli kontakt s klubovým funkcionářem okamžitě nahlásit naší komisi," dodal Macela.

Macela se měl ve čtvrtek večer podle serveru iDnes.cz sejít se čtyřmi novými členy své komise. Těmi jsou předseda komise rozhodčích v Čechách Jaroslav Nitsche, za český region dále Jan Šotek, za Moravu se jednání zúčastnili Martin Pařízek a Bohuslav Legierský. Jeden z této dvojice bude 20. srpna zvolen předsedou komise rozhodčích na Moravě. "Na čistě pracovním jednání jsme si řekli, jak si práci s rozhodčími představujeme. Seděli jsme dlouho a odnesl jsem si z té schůzky dojem, že dokážeme najít společnou řeč," uvedl Macela.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články