Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jiráček: Z Plzně do nároďáku. Postaví ho Bílek?

Praha – Reprezentační trenér Michal Bílek zvažuje, že v sobotním kvalifikačním utkání proti Skotsku pošle na trávník plzeňského fotbalistu Petra Jiráčka. A rovnou v základní sestavě. Pro talentovaného záložníka je to velký skok, v loňské sezoně pravidelně nenastupoval ani za svůj domovský klub, natož aby snil o nároďáku. "Těší to," říká Jiráček.

Bílek je podle svých slov dokonce ochoten změnit na poslední chvíli rozestavení, pokud přeci jen na hřiště Jiráčka pošle. "Určitě bych před zápasem nervózní byl, ale první minutu by to ze mě spadlo," myslí si Jiráček.

Z nástupu do národního mančaftu měl strach. "Ale kluci mě přijali bezvadně," přiznává. Na pokoji bydlí s Janem Rezkem, bývalým spoluhráčem z Plzně. "I když jsme původně byli domluveni s Danielem Kolářem, s nímž spíme na cestách s Plzní," dodává s tím, že si z něj Kolář dělá srandu. "Spíše mě nervuje, protože ví, jaký jsem plašan."

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace trénuje na Skotsko

Hráč Plzně prý soupeře, proti němuž se český tým postaví, sleduje. "V jejich nominaci je plno hráčů, kteří nastupují ve velkých zahraničních soutěžích," řekl Jiráček pro Sport.cz. Na zápas se těší, v hlavě má ale i utkání s Barcelonou v základní skupině Ligy mistrů. "Teď jsem ale v nároďáku," upozorňuje.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články