Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Jihlava vydřela bod se Zlínem a přezimuje mimo sestupové příčky

Jihlava – Dvakrát doma prohrávali, ale vždycky dokázali vyrovnat. Fotbalisté Jihlavy před svými fanoušky uhráli se Zlínem remízu 2:2 a díky bodovému zisku poskočili na čtrnáctou nesestupovou příčku. Nováček soutěže přišel o třízápasovou sérii vítězství a zimu stráví na šesté pozici. 

Zleva Tomáš Poznar ze Zlína a Petr Tlustý z Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Zlín vyhrál předchozí tři ligové zápasy a i v Jihlavě začal výborně. Už ve 13. minutě Poznar po centru za obranu hlavičkou uvolnil kapitána Železníka, který nedal jihlavskému brankáři Hanušovi šanci a dal svůj osmý gól v sezoně.

Domácí o sobě dali důrazně vědět až po půlhodině hry, kdy Mešanovič po centru do vápna hlavičkoval těsně vedle zlínské branky. Po dalším jihlavském útoku už následovala penalta. Jugas v 34. minutě fauloval ve vápně Mešanoviče a tradiční exekutor pokutových kopů Vaculík střelou k pravé tyči srovnal.

Hned o dvě minuty později se dostal mezi obránce znovu Mešanovič, ale sám před gólmanem Holým trestuhodně přestřelil. Po hodině hry brankář Holý chyboval v rozehrávce a Nerad vysunul Mešanoviče, který v tutovce znovu selhal a nastřelil jen gólmana Fastavu.

Trest na sebe nenechal dlouho čekat. Vukadinovič dostal volný prostor na pravé straně, poslal přihrávku na malé vápno, kterou Koreš v 74. minutě bez problémů zužitkoval.

Mešanovič v závěru proměnil alespoň jednu z mnoha svých šanci. Šulek nacentroval do šestnáctky na Fulneka, který hlavou přistrčil míč k zakončujícímu bosenskému kanonýrovi.

Vysočina Jihlava - Fastav Zlín 2:2 (1:1)

Branky: 34. Vaculík z pen., 83. Mešanovič - 13. Železník, 74. Koreš. Rozhodčí: Pechanec - J. Paták, Ratajová. ŽK: Nerad, Marek - Holý. Diváci: 2789.

Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Šourek, Tlustý, Šulek - Jánoš, Marek - Kukol (69. Fulnek), Nerad (77. Dvořák), Vaculík - Mešanovič. Trenér: Bokša.

Zlín: Holý - Pazdera, Hájek, Jugas, Matejov - V. Vukadinovič (77. Hubáček), Živulič, Janíček (68. Holík), Koreš - Železník (81. Malý), Poznar. Trenér: Páník.

Milan Bokša (trenér Jihlavy): "Toužili jsme vyhrát i třetí utkání v řadě, ale věděli jsme, že to nebude jednoduché. V začátku utkání nám chyběla větší aktivita a agresivita v obou vápnech, ale postupně jsme se dostali do hry. Podařilo se nám vyrovnat a měli jsme i další šance, ale bohužel jsme pustili soupeře do brejku a znovu do vedení. Podle vývoje utkání jsme rádi, že se nám podařilo získat aspoň bod. Soupeř byl na rozdíl od nás efektivní. Remíza je zasloužená."

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Do utkání jsme vstoupili dobře, ale gól na 1:0 nám paradoxně uškodil. Ztráceli jsme lehce míče, díky čemuž domácí ovládli hřiště a zaslouženě vyrovnali. Vyšel nám i vstup do druhého poločasu, hráli jsme náš aktivní a důrazný fotbal, za stavu 2:1 jsme měli ještě další šance, které jsme bohužel nevyužili. Domácí v závěru zjednodušili hru a zápas skončil asi spravedlivou remízou."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články