Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

Jeho City zničili Chelsea, ale Guardiola se kolegy zastal. Potter potřebuje čas, řekl Španěl

Trápení fotbalistů Chelsea pokračuje a po nedělním výprasku 0:4 na půdě Manchesteru City v rámci Anglického poháru se kouč Londýňanů Graham Potter dostal ještě pod větší tlak. Zastání ale našel u svého pokořitele, kouče Citizens Pepa Guardioly, podle něhož anglický trenér potřebuje víc času.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Manchesteru City v Anglickém poháru smetli Chelsea

Chelsea z posledních devíti soutěžních utkání šestkrát prohrála a v tabulce anglické ligy je až desátá. Navíc je na rozsáhlé marodce řada klíčových hráčů. Média proto spekulují o pozici Pottera, jenž v září nahradil odvolaného Thomase Tuchela.

"Řekl bych (majiteli Chelsea) Toddu Boehlymu, aby mu dal čas. Vím, že ve velkých klubech jsou výsledky důležité. Ale to, co Potter dokázal s Brightonem, je výjimečné. Všichni trenéři potřebují čas," řekl Guardiola. "V Barceloně jsem měl Lionela Messiho. Proto jsem nepotřeboval dvě sezony, ale stačila mi jedna," přidal jednapadesátiletý kouč.

Manchester City porazil Chelsea v pátém soutěžním duelu po sobě bez inkasované branky. "Hrát proti nám, když jsme v takové formě, v Ligovém nebo Anglickém poháru, není snadné. Nejen pro Chelsea, ale pro každý tým," uvedl Guardiola.

Potter ocenil výkon domácích, kteří skórovali třikrát už v prvním poločase. "City jsou asi nejhorší protivník ve chvíli, když se vám nedaří. Hrají tak, že to vypadá, jako kdybyste ani neběhali a nesnažili se. Jejich poziční hra je skvělá. Využívají celou šířku hřiště, drží míč a komplikují vám presink," řekl sedmačtyřicetiletý trenér. "Tentokrát byli City někde jinde. Musíme se soustředit na další důležitý zápas ve čtvrtek proti Fulhamu. Je potřeba držet při sobě a vzájemně si pomáhat," upozornil Potter.

Někteří příznivci Chelsea při utkání vyvolávali jméno jeho německého předchůdce Tuchela. "S tím nemůžeme nic udělat kromě toho, abychom ještě lépe a usilovněji pracovali. Chápeme a respektujeme frustraci fanoušků. Vždycky tu bude negativita a kritika, protože výsledky nejsou dobré. Je to součást naší práce a výzva," dodal Potter.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články