Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jednou mi pomohl i terén, vzpomínal Pavlenka na souboje s Lewandowským

V bundeslize se střetl s Robertem Lewandowským v dresu Bayernu Mnichov dvakrát a dostal vždy dva góly. Ve čtvrtek brankář Jiří Pavlenka poprvé odešel ze souboje s polským kanonýrem s nulou a český celek v Gdaňsku zvítězil 1:0.

Jiří Pavlenka
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Na Lewandowského nemám z Brém zrovna dobré vzpomínky. Ale dnes to vyšlo, poprvé jsem od něj nedostal gól. Ale hlavně jsem rád, že jsme to zvládli jako tým," řekl gólman.  

Zejména ve druhé půli si zachytal dost a několikrát čelil i obávanému kanonýrovi. V poslední minutě mu vyrazil i střelu z přímého kopu. "To byl asi nejtěžší zákrok. Bylo to těsně před koncem, tak bylo důležité to chytit. Tušil jsem, že to dá přes zeď, ale nemohl jsem tam jít dřív, protože kdyby to dal na moji stranu, tak bych vypadal jako blbec," vzpomínal na důležitý zákrok šestadvacetiletý brankář.  

Jednou mu proti Lewandowskému pomohlo i štěstí, když před útočníkem už byla jen prázdná branka, jenže mu míč odskočil na drnu… "Pomohl nám těžký terén. Byl to soupeř navíc pro oba týmy. Bylo to nerovné. I já s tím měl problémy," řekl Pavlenka. "Myslel jsem si, že míč odkopne Čelda (Čelůstka), ale když jsem viděl, jak mu to proskočilo mezi nohama, tak jsem se už jen modlil, aby to samé se stalo Lewandowskému. A naštěstí se tak stalo," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavlenka: Byl to těžký zápas

Svým výkonem ještě víc zamotal hlavu trenérům, kteří budou muset v konkurenci Pavlenky, Tomáše Koubka a Tomáše Vaclíka vybrat jedničku pro kvalifikaci. "Takhle to neřeším, ještě je dlouhá cesta. Když do brány půjdu, tak budu dělat maximum. A když nepůjdu, budu podporovat kluky," řekl Pavlenka.  

Nyní se soustředí jen na to, aby český tým zopakoval podobný výkon i v pondělí v Lize národů se Slovenskem v Praze. "Každý takový výsledek je pro nás velmi dobrý kvůli sebevědomí. Byli jsme pod velkým tlakem. Po změně trenéra se změnila atmosféra a komunikace. Jde to nahoru. Teď to ještě potvrdit proti Slovensku. Já týmu vždy věřil, tým má svou kvalitu, jen to musíme potvrzovat," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články