Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jednadvacítka se chystá na Ázerbájdžán a Barák se léčí

Zell am See – Bez hráčů, které povolal kouč Karel Jarolím do "áčka", se chystá fotbalová reprezentační jednadvacítka v Rakousku na nadcházející evropský šampionát své věkové kategorie.

"Dnešní den už jsme měli plně zaměřený na to, co tady potřebujeme natrénovat. Tedy na obranu, na součinnost v obranné a útočné fázi a podobně," popsal v neděli kouč výběru Vítězslav Lavička náplň přípravy v rakouském Zell am See. 

Jediný problém má zatím záložník Antonín Barák, u něhož lékaři před několika dny objevili čtyřmilimetrovou trhlinku ve svalu. "Teď jsem ve fázi tréninku, že se tu nohu snažíme stabilizovat a posílit," vysvětluje záložník, který má ze Slavie namířeno do italského Udine.

Fyzioterapeut týmu Daniel Sobotka vysvětlil, jak situace kolem Baráka vypadá. "Zkoušíme ten sval úplně minimálně zatěžovat. Je pod stálým lékařským dohledem a jsme ve fázi, kdy nesmíme udělat žádnou chybu.“ 

V pondělí čeká celek v nedalekém Leogangu přípravný zápas s Ázerbájdžánem a o den později už kouč oznámí konečnou nominaci na šampionát, na němž hraje jeho celek v polských Tychách první zápas s Německem 18. června.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články