Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Jednadvacítka s Norskem vedla, v závěru však zápas ztratila

Praha – Čeští fotbalisté do jednadvaceti let prohráli v přípravném utkání na Žižkově s Norskem 1:2. Výběr trenéra Jakuba Dovalila, který se chystá na domácí mistrovství Evropy v roce 2015, vedl od 41. minuty díky Hanouskovi, hosté ale po přestávce díky trefám Bergeta z 51. a 89. minuty výsledek otočili.

Česko U21 - Norsko U21
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Norové přijeli do Prahy s o dva roky starším výběrem a šesti hráči se zkušenostmi z reprezentačního áčka, tempo zápasu ale v první půli udávali domácí. Už ve třetí minutě trefil Houska z přímého kopu tyč a dvakrát zahrozil Krmenčík.

"Zápas bych rozdělil do dvou poločasů," řekl Dovalil. "První byl výrazně lepší, po přestávce jsme vystřídali šest hráčů, a to se na hře musí zákonitě projevit," dodal. Gólu se český tým dočkal až těsně před přestávkou. Hanousek se na vápně postavil k přímému kopu a po přeběhnutí Housky přes míč překvapil norského gólmana technickou střelou do středu branky.

Gólu se český tým dočkal krátce před přestávkou. Hanousek se na vápně postavil k přímému kopu a po přeběhnutí Housky přes míč překvapil norského gólmana technickou střelou do středu branky. Obránce Dukly si tak připsal první gól v reprezentaci.

Vedení si však český tým dlouho neužil a už šest minut po přestávce Norové vyrovnali. Útočník Berget dostal přihrávku mezi Holeše s Kalasem a sám před Koubkem se nemýlil. Obránce Chelsea Kalas, který odehrál celý zápas po téměř pěti měsících, byl i u rozhodující branky.

Po podobné akci přes střed hřiště se o ni v předposlední minutě postaral opět Berget a připravil českému výběru první porážku po čtyřech zápasech. "Oba góly byly jako přes kopírák, to mě mrzí," uvedl Dovalil, který však inkasované branky jen jako Kalasovu chybu neviděl. "Měli jsme to líp odcouvat a zachytit rozběhnuté hráče. Navíc tomu předcházel propad v prostředku," přidal.

O Kalasově pozici v reprezentaci kvůli malé herní praxi však nechtěl trenér příliš mluvit. "Tomáš je kvalitní hráč, ale nedostatek zápasů se musel projevit," řekl. "My to ale nemůžeme ovlivnit. Měl dva skvělé roky v Nizozemsku, pak ho přibrzdilo zranění. Teď se s tím prostě musí poprat," prohlásil Dovalil.

ČR - Norsko 1:2 (1:0)

Branky: 42. Hanousek - 51. a 89. Berget. Rozhodčí: Visser - Ponsar, Bequet (všichni Belg.). 

ČR: Koubek - Kadeřábek (46. Holeš), Brabec (46. Baránek), Kalas, Hanousek (62. Hybš) - Masopust (62. Zahradníček), Petrák, Houska, Přikryl (62. Zmrhal) - Krmenčík, Stratil (82. Plšek). Trenér: Dovalil.

Norsko: Östbö (46. Cramer) - Nouri, Nation, Wangberg (77. Solli), Skjelvik (64. Jonassen) - Larsen, Nilsen, Singh, Keita - Berget, Marcus Pedersen (64. Börven, 81. Barmen). Trenér: Törum.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články