Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jednadvacítka rozhodla o výhře 3:0 v Rumunsku už do poločasu

Ploješť (Rumunsko) - Čeští fotbalisté do 21 let zahájili kalendářní rok hladkou výhrou 3:0 v přípravném utkání v Rumunsku. Svěřenci Jakuba Dovalila rozhodli o dnešním triumfu v Ploješti třemi góly v první půli; dvakrát se při premiérovém startu za "lvíčata" trefil Ondřej Zahustel, těsně před pauzou se první branky za jednadvacítku dočkal také Jan Lecjaks. Jednadvacítka potvrdila dobrou formu ze závěru podzimu a připsala si čtvrtou výhru z posledních pěti utkání. Další zápasy čekají Dovalilův výběr až na začátku června, kdy startuje druhá polovina evropské kvalifikace. Češi, kteří vedou tabulku, nejprve přivítají druhou Černou Horu a pak se představí v Andoře.

Česká reprezentace do 21 let
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Dnešní generálku na souboj s Černohorci měla jednadvacítka i bez několika zraněných opor pevně ve své režii a domácí Rumuny zaskočila bleskurychlým úvodem. Už v páté minutě po autovém vhazování prodloužil Wágner míč na Zahustela a ten hlavou vsítil svůj první gól za "lvíčata". Za čtvrt hodiny pak mladoboleslavský ofenzivní záložník ozdobil svůj debut v jednadvacítce druhým přesným zásahem. Tentokrát se prosadil po přímém kopu a Frydrychově přiklepnutí hlavou. Češi předváděli pohledný útočný fotbal a čtyři minuty před pauzou korunovali svůj výkon třetí trefou. Povedenou střelou zvýšil Lecjaks.

"Povedl se nám první poločas, ve kterém jsme rozhodli o osudu utkání. Dva góly jsme dali ze standardních situací, po krásné akci jsme pak přidali třetí," pochvaloval si kouč Dovalil. Výhru ovšem nechtěl přeceňovat. "Rumuni se ukázali jako silný soupeř a jsem rád, že jsme to zvládli dobře a také že jsme potřetí za sebou udrželi vzadu nulu. Utkání splnilo svůj účel, ale šlo jen o přípravu. Důležitá budou červnová utkání v kvalifikaci," řekl kouč.

Po přestávce Dovalil prostřídal sestavu a postupně se dostala na trávník i zbylá šestice hráčů, která začala zápas na lavičce. Mezi tyče se postavil jeden ze strůjce nečekaného stříbra na loňském ME devatenáctek brankář Koubek, příliš práce ale neměl. Zbytek utkání se odehrál hlavně mezi šestnáctkami.

Dovalila potěšilo, jak se uvedli nováčci. Premiérový start si připsalo hned šest hráčů. "Od toho utkání bylo, abychom vyzkoušeli další hráče. Jsem rád, že to zvládli, potěšily mě dva góly Zahustela. Je dobře, že se rozšířil ten počet hráčů, které můžeme využít," pochvaloval si.

Rumunsko - Česká republika 0:3 (0:3)

Branky: 5. a 19. Zahustel, 41. Lecjaks. Rozhodčí: Petrescu - Dumitrescu, Ghinguleac (všichni Rum.). ŽK: Frydrych (ČR).

Sestava ČR: Štěch (46. Koubek) - Čmovš, Kalas, Frydrych (46. Novák), Lecjaks - Kopic, Hušbauer (65. Folprecht), Darida (46. Pavelka), Zahustel (46. Navrátil) - Wágner, Chramosta (46. Hála). Trenér: Dovalil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články