Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Jednadvacítka může v Lotyšsku navázat na úspěch áčka

Riga - Poté, co si v Rize zajistila účast na mistrovství Evropy seniorská fotbalová reprezentace, může ve svém dobrém startu do kvalifikace na malé Euro pokračovat i česká fotbalová jednadvacítka. Výběr Vítězslava Lavičky na úvod porazil Maltu 4:1 a o tom, že bezprostřední budoucnost českého fotbalu vypadá slibně, bude chtít přesvědčit i v Lotyšsku. To přitom prohrálo obě kvalifikační utkání, překvapivě padlo i s Maltou. Přímý přenos sledujte od 16:50 na ČT sport a na našem webu.

Kapitán české jednadvacítky Aleš Čermák slaví vstřelenou branku
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Lotyšsko už v kvalifikaci odehrálo dva zápasy a oba prohrálo - nejprve 1:2 s Maltou a poté 0:2 s vedoucím celkem skupiny 1 Belgií. "V přípravě na naše utkání s Maltou jsme vycházeli ze zápasu Lotyšsko - Malta, kde měli domácí navrch. Byl to pro ně nešťastný zápas, protože vedli 1:0, za stavu 1:1 nedali penaltu a krátce nato dostali druhý gól a prohráli. Čeká nás houževnatý soupeř," tuší Lavička.

Dvaapadesátiletý kouč, který po nedávném domácím Euru nahradil Jakuba Dovalila, musel před cestou do Lotyšska z původní třiadvacetičlenné nominace vyškrtnout kvůli regulím UEFA tři hráče. Do Lotyšska tak neodcestovali obránci Patrizio Stronati s Petrem Rysem a Petr Ševčík.

Jednadvacítka odletěla z Prahy v neděli a cesta se neobešla bez komplikací. Na hotelu, kde se na zápas s českým týmem chystala i lotyšská seniorská reprezentace, neměli totiž včas dost volných pokojů, takže někteří hráči museli na ubytování dlouho čekat.

Následně se ukázalo, že cesta k tréninku se kvůli opravám na silnici z pár minut protáhne na více než hodinu, takže lvíčata nakonec místo úvodní přípravy vyrazila jen k výběhu podél moře. "Těch komplikací je docela dost, rozhodně ale nebrečíme. Faktem je, že plány nám to narušilo," přiznal Lavička. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články