Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jednadvacítka musí zabrat. San Marino respektujeme, ale potřebujeme body, hlásí Chaluš

Čekalo se, že se v tuto dobu budou už vyhřívat na prvním místě skupiny v kvalifikaci mistrovství Evropy. Česká reprezentace do 21 let ale dvakrát v řadě pouze remizovala a nutně potřebuje zabrat. Ideální možnost má proti outsiderovi ze San Marina, kterého hostí v Chomutově. Duel by měl být ideálním naladěním na důležité pondělní střetnutí v Chorvatsku. Přímý přenos utkání sledujte od 17:50 na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Česká reprezentace do 21 let
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Jednadvacítka je v tabulce po zářijovém vítězství nad Litvou a říjnových domácích remízách s Řeckem a Skotskem na třetím místě. Přímý postup na šampionát v Maďarsku a Slovinsku si zajistí vítězové skupin a nejlepší celek z druhých míst bez zápasů s šestým týmem tabulky. Zbylých osm mužstev na druhých příčkách si zahraje baráž a úspěšná čtveřice zkompletuje 16 účastníků mistrovství.

Se San Marinem se mladíci utkali i v minulé kvalifikaci. Doma soupeře porazili 3:1 a venku zvítězili 2:0. Soupeř v probíhající kvalifikaci prohrál všechny čtyři zápasy a ještě nedal gól.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlas utkání Česko U21 - Skotsko U21

"Snažíme se nachystat na to, s čím na nás zřejmě San Marino vyrukuje. Nechceme nic podcenit, budeme dobře připraveni. San Marino respektujeme, vždyť třeba proti Skotsku dostali jen dva góly. Ale doma jednoznačně musíme vyhrát a dobře se tak naladit na strašně důležitý zápas v Chorvatsku. Dobře víme, že po říjnových remízách teď musíme přidat víc bodů," uvedl pro svazový web kapitán Matěj Chaluš.

Trenér Krejčí se musí obejít bez opory ofenzivního záložníka Jana Matouška, který ve víkendovém ligovém duelu Jablonce utrpěl svalové zranění.

Zápas se San Marinem začne v Chomutově ve čtvrtek v 18:00. Češi tím uzavřou úvodní sérii čtyř domácích duelů a v pondělí proti Chorvatsku poprvé v kvalifikaci nastoupí venku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články