Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Jednadvacítka má šanci na olympiádu, bude nasazena při losu ME

Praha - Čeští fotbalisté mají reálnou šanci zahrát si po dvanácti letech znovu na olympijském turnaji. Evropu budou v Londýně v roce 2012 zastupovat vedle hostitelské země jen tři týmy, ale svěřenci trenéra Jakuba Dovalila zvládli jako jediní celou kvalifikaci mistrovství Evropy do 21 let bez porážky a při losování 9. listopadu v dějišti šampionátu v dánském Aalborgu budou nasazeni.

V kvalifikaci přitom neuspělo několik fotbalových velmocí, které v této věkové kategorii tradičně sklízejí úspěchy. Německé obhájce titulu vyřadili už ve skupině právě čeští fotbalisté, v baráži pak překvapivě vypadli Italové, kteří vyhráli pět z deseti posledních šampionátů, i Nizozemci, dvojnásobní vítězové z let 2006 a 2007. Ve hře už nejsou ani mladí Francouzi a Portugalci, zato na "malé Euro" poprvé pronikli fotbalisté Islandu. 

 Los rozdělí osmičku finalistů do dvou čtyřčlenných skupin a Češi budou nasazeni spolu s domácím Dánskem, Španělskem a Islandem. Druhou čtveřici tvoří Anglie, Švýcarsko, Ukrajina a Bělorusko.

Je nám líto, video expirovalo.
Návrat vítězné jednadvacítky

Čeští mladíci tak mohou dostat velmi přijatelnou skupinu se Švýcarskem, Běloruskem a Islandem, který v kvalifikaci dvakrát porazili. Ale také mohou narazit na Španělsko a Anglii, která jim před dvěma lety uštědřila poslední porážku. 

Do semifinále postoupí z každé skupiny dva týmy. Pokud mezi nimi bude Anglie, pak bude účast v semifinále automaticky vstupenkou na olympiádu. Kdyby Angličané vypadli ve skupině, bude se hrát ještě o třetí místo a do Londýna postoupí jen bronzový tým. Turnaj budou od 11. do 25. června 2011 hostit dánská města Aarhus, Herning, Aalborg a Viborg.

ME 2011 ve fotbalu do 21 let
zdroj: UEFA
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články