Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Jankulovski uvažuje, že skončí v reprezentaci

Praha - Dlouholetá opora české reprezentace Marek Jankulovski prý vážně uvažuje o tom, že po devíti letech uzavře kariéru v národním týmu. Podle zadáka AC Milán je důvodem křivé obvinění některých českých médií z toho, že se po středečním prohraném utkání v kvalifikaci o postup na mistrovství světa zúčastnil s některými dalšími reprezentanty večírku, na němž prý byly i prostitutky. Reprezentační obránce to popřel v prohlášení zprostředkovaném přes agenturu Sport Invest.

"Jsem znechucen informacemi zveřejněnými v českých médiích týkajících se mé údajné účasti na takzvané pařbě po prohraném kvalifikačním zápase se Slovenskem. Tyto informace jsou nepodložené a zejména lživé," uvedl Jankulovski.

Bývalý hráč ostravského Baníku kvůli křivému nařčení intenzivně přemýšlí, že na další reprezentační akce už nedorazí. "Tato poslední mediální kampaň, pokus o očernění mého jména a útok na mou osobu považuji za natolik závažné, že uvažuji o konci své reprezentační kariéry. Rodina i mé nejbližší okolí mě v těchto myšlenkách podporují," podotkl Jankulovski s tím, že konečné rozhodnutí po konzultaci s vedením reprezentace sdělí v nejbližších dnech.

Hodlá se prý bránit i soudní cestou. "Atmosféra honu za senzací a vymýšlení závažných obvinění, které se následně objevují ve všech médiích a uvádějí širokou veřejnost a zejména fotbalové fanoušky v omyl, jsou pro mě jednoduše neakceptovatelné a budu se proti nim bránit všemi dostupnými právními prostředky," uvedl Jankulovski.

Jankulovski prý hotel Praha celý večer neopustil

Jednatřicetiletý obránce podle svých slov vůbec neopustil hotel Praha, v němž reprezentanti během srazů bydlí. Večírku v jedné z hradčanských restaurací, kam podle bulvárních médií dorazili třeba Tomáš Ujfaluši, Milan Baroš, Radoslav Kováč, Martin Fenin, Marek Matějovský a Václav Svěrkoš, se prý nezúčastnil.

"Trenér Rada a další členové realizačního týmu reprezentace jsou mi svědkem, že jsem s nimi strávil večer v prostorách hotelu Praha pozápasovou diskusí. Hotel jsem opustil až ráno cestou na letiště," prohlásil Jankulovski, který o ukončení reprezentační kariéry uvažoval už po neúspěchu Česka na Euru 2008 s tím, že se chce plně věnovat klubovému fotbalu v AC Milán.

Sezení a diskuzi v pražském hotelu potvrdil i mluvčí reprezentace LukášTuček. "Marek byl v teplákách a podle mě šel spát," uvedl.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články