Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Jablonec nastřílel znovu pět gólů a postoupil na druhé místo

Praha – Jablonec znovu dokázal, že je nejlépe střílejícím týmem v první fotbalové lize. V desátém kole dnes deklasoval Příbram 5:1 a postoupil na druhé místo. Na Spartu, která v sobotu prohrála doma s Libercem 0:3, však ztrácí ještě osm bodů. Zbylé nedělní zápasy skončily remízami.

Jabloneckou kanonádu zahájil svým už čtrnáctým gólem v sezoně Lafata, pak ho napodobili čtyři různí střelci – Kovařík, Piták, Kopic a Jarolím. Za hosty jen zmírnil hořkost prohry Litevec Papšys. Jablonečtí tak po porážce se Slováckem znovu střelecky zabrali a už potřetí letos dali v jednom zápase pět gólů, přesto trenér Komňacký viděl v jejich hře ještě hodně nedostatků.

Fotbalisté Českých Budějovic dnes remizovali s Teplicemi 1:1 a zůstávají posledním týmem, který ještě v nejvyšší soutěži nezvítězil. Alespoň bod jim zachránil pět minut před koncem Ondrášek, který odpověděl na Rosův gól z 11. minuty. Ještě předtím domácí Otepka neproměnil penaltu za Vachouškovu ruku. Jihočeši si pod taktovkou nového trenéra Cipra připsali už třetí remízu za sebou, přesto zůstávají u dna tabulky.

Hráči Bohemians 1905 doma už potřetí za sebou jen remizovali, tentokrát v derby s Duklou 0:0, a ve vyrovnaném šiku největších pronásledovatelů Sparty klesli ze druhého místa na páté. Nováček z Julisky popáté za sebou nenašel přemožitele a navázal na minulou výhru v Liberci. Oba celky nastoupily bez svých elitních útočníků, domácím chyběl kvůli žlutým kartám Škoda, hostům onemocněl Lietava.

Fotbalisté Olomouce nezužitkovali v utkání s Mladou Boleslaví herní převahu a museli se spokojit s remízou 1:1. Na vedoucí branku domácího Petra odpověděl svým prvním ligovým gólem Bosňan Ščuk. Středočeši se Sigmou neprohráli už osmé utkání za sebou. Olomoucký kouč Psotka nenechal v sestavě kámen na kameni, mezi náhradníky usadil i nejlepšího střelce Heinze, kterého poslal až do druhého poločasu, ale bez efektu.

Kolo zakončí pondělní derby na Žižkově, kam přijede Slavia s novým trenérem Františkem Strakou. Dva týdny po svém jmenování bude poprvé na lavičce a od fanoušků červenobílých, kteří mu vyčítají sparťanskou minulost, ho čeká hodně nepřátelské přijetí. Už v noci na pátek mu za přestup k odvěkému rivalovi někdo počmáral dům urážlivými nápisy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články