Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jablonec měl v Ostravě víc ze hry, ale prohrál vlastním gólem Holeše

Jak začnou sezonu po letní přestávce resuscitovaný Baník a štika posledního ligového jara z Jablonce? To byla otázka, na niž dala odpověď pondělní dohrávka úvodního ligového kola. Zajímavý zápas s minimem šancí, v němž byli mírně lepší hosté, nakonec skončil výhrou Baníku. Tu zařídil vlastní gól jabloneckého Holeše. Ostravský celek tak svého pondělního soupeře porazil po osmi letech.

Martin Fillo mezi hráči Jablonce
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Tým trenéra Petra Rady přijel navázat na pět vítězných utkání v závěru minulé sezony a vydařenou přípravu, ale nakonec odjel bez bodu, i když předvedl slušný výkon.

Zpočátku měli hráči Jablonce navrch a po chybě Stronatiho, který se nechal přetlačit Doležalem, měl kapitán hostů velkou šanci, ale tváří v tvář vyběhnuvšímu Laštůvkovi nedokázal gólmana Baníku překonat. Ve dvanácté minutě po pěkné kombinaci se dostal k míči na hranici malého vápna z úhlu Holeš, ale jeho možná střela, možná přihrávka, skončila v autu.

Baník se začal prosazovat až po čtvrt hodině, ale nevětší šancí, kterou se předvedl, byl přetažený centr Filla, který těsně minul Hrubého branku. Pak už se o vzruch staral hlavně kapitán ostravského týmu Baroš a jeho tvrdé souboje na hranici, a někdy až za hranicí pravidel se stoperem Hovorkou.

Hned po výkopu druhé půle zatáhl míč po křídle Jovovič, ale jeho centr po zemi na Doležala stačil zlikvidovat Laštůvka. Pak zahrozil ještě jednou po rychlém útoku Doležal, ale měl to na dlouhou nohu. Potom uhodilo na druhé straně, kde po rohu přeletěl míč na zadní tyč a tam před nabíhajícím Barošem ve skluzu trefil vlastní branku Holeš.

"Šli jsme do souboje ve vápně, něco mi kleplo o nohu, ale jestli to byl jejich obránce, nebo balon, to fakt nevím. Podstatné je, že balon skončil v bráně. To je moc cenné vítězství na úvod sezony, ještě s tak kvalitním soupeřem," řekl Baroš. 

Pak už se přes veškerou snahu hostů, kde trenér Rada poslal do útolu Ikauniekse a Chramostu, na skóre nic nezměnilo.

Baník Ostrava - FK Jablonec 1:0 (0:0)

Branka: 81. vlastní Holeš. Rozhodčí: Hrubeš - Koval, Flimmel. ŽK: Kubista, Jovovič, Doležal. Diváci: 8869.

Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman - Fillo, Jirásek, R. Hrubý (54. Jánoš), Granečný (68. Holzer) - Baroš (90. Pokorný), Diop. Trenér: Páník.

Jablonec: V. Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek (87. Chramosta) - Masopust, Trávník (85. Ikaunieks), Kubista, Považanec, Jovovič (70. Acosta) - Doležal. Trenér: Rada.

Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Dnes to nebyl moc líbivý fotbal, ale takhle kostrbatý bývá začátek soutěže vždycky. Byl proti nám obrovsky těžký soupeř, který jasně vyhrál jarní tabulku. Viděl jsem asi sedm jejich zápasů, protože vždycky jsme měli soupeře po nich, takže načtené jsme je měli. Kdybychom to otevřeli, bylo by zle. Na začátku jsme přečkali jejich brejky, to bylo štěstí. My jsme to jednou šťastně dohráli, hodně si toho ceníme. Jen do půlnoci budeme myslet na výhru, od úterý zase pracujeme na Slovácku, kde Baník loni vybouchl."

Petr Rada (trenér Jablonce): "Náš výkon nebyl optimální, bylo tam hodně ztrát. Na začátku jsme měli velkou šanci Doležala, pak nás domácí zatlačili, byli důraznější. Hned po změně stran jsme měli další velkou šanci Jovoviče, ale opět jsme neproměnili a pak ještě znovu Doležal ve skluzu na konci netrefil. Pokud na Baníku nedáte aspoň jednu šanci, je to složité, protože oni si v domácím prostředí vždycky něco vytvoří. V tom jsou silní. Tentokrát to byl rohový kop, který jsme bohužel neodvrátili a pak už jsme měli málo času, navíc domácí hráli chytře. Mrzí nás to, ale nedá se nic dělat."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články