Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jablonec měl hodně šancí, přesto se Sevillou prohrál 1:2

Jablonec nad Nisou - Jablonečtí vstoupili do utkání s těžkým soupeřem aktivně a hned v prvních minutách zápasu si vypracovali několik šancí. Jako první se ale radoval Real Betis. Poté, co jeho hráči přečkali úvodní nápor domácích, se nadvakrát trefil Molina. Těsně před odchodem do šaten však Jablonec srovnal díky Kopicovi, pár vteřin poté měl vedoucí gól na noze Piták, ale brankář Sara jej vychytal. Jablonec měl šance i ve druhém poločase, ale opět to byli hosté, kdo skóroval, v 86. minutě se trefil Cedric a stanovil tak konečný výsledek na 1:2. Odveta se hraje za týden ve Španělsku.

Jablonec - Sevilla
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Jablonec se favorita, který o víkendu až gólem čtyři minuty před koncem prohrál na půdě Realu Madrid, nezalekl a vstoupil do utkání s elánem. Sedmý celek uplynulé sezony španělské ligy sice více držel míč, ale jablonecké brejky byly mnohem nebezpečnější. Ve 12. minutě si na Novákův centr z levé strany naskočil Hubník a za již překonaným brankářem Sarou vykopl balon z čáry Paulao. Za chvíli měl šanci i Piták, tísněn obránci ale v úniku pálil jen do středu branky.

Vzápětí domácí neproměněných možností litovali. Nachův nákop v 21. minutě totiž mezi stopery propadl k Molinovi, který se zničehonic dostal sám před Špita. Jablonecký gólman ještě první střelu vyrazil, na dorážku do odkryté branky už ale reagovat nemohl. Hosté se vedoucí trefou uklidnili a domácí obraně dělal problémy především rychlonohý Cedric. Baumit se snažil probrat Piták, ve své třetí slibné šanci ale opět netrefil prostor mezi tyčemi. A tak mohl být Jablonec rád, že neprohrával o dvě branky. Po hrubce při rozehrávce přímého kopu se dostal před Špita Molina, ale domácího gólmana nepřekonal.


Vzápětí udeřilo na druhé straně. Novák po obléhání hostující šestnáctky přiťukl Kopicovi a ten přesnou střelou navázal na dvě branky z víkendového duelu se Znojmem. Jablonec dokonce mohl ještě do pauzy skóre senzačně otočit, kdyby Pitáka v obrovské šanci nevychytal Sara. Další gólovou možnost Severočeši zahodili hned po přestávce, Hubník z vápna pouze napálil Saru. V 59. minutě už půlka stadionu zvedala ruce nad hlavu, jenže Vaněk v další obrovské šanci Baumitu zamířil sám před hostující brankou těsně vedle.

Vítězi Poháru České pošty neubývaly síly a dál hrál s favoritem minimálně vyrovnanou partii. V útoku byl dokonce nebezpečnější, jenže narážel na skvěle chytajícího Saru. Ve své čtvrté velké šanci v utkání na něm ztroskotal Piták a z následného rohu i Beneš. Domácí v závěru přišly zahozené možnosti hodně draho. Střídající Chuli ještě ve dvou šancích nemířil přesně, ale v 86. minutě po chybě na levé straně vystřelil Juan Carlos a Cerdic doklepl míč do prázdné branky.

Baumit Jablonec - Betis Sevilla 1:2 (1:1)

Branky: 43. Kopic - 21. Molina, 86. Cedric. Rozhodčí: Tudor - Nica, Onita (všichni Rum.). ŽK: Kopic, Novák, Piták - Cedric. Diváci: 5852.

Jablonec: Špit - Eliáš, Kysela, Beneš, Novák - Loučka - Kopic (84. Jablonský), Vaněk, Piták (89. Vošahlík), Čížek (74. Třešňák) - Hubník. Trenér: Skuhravý.

Betis: Sara - Steinhöfer, Perquis, Paulao, Nacho - Nosa, Verdú, Xavi Torres (70. Matilla) - Vadillo (67. Chuli), Molina (79. Juan Carlos), Cedric. Trenér: Mel Pérez.

Roman Skuhravý (Jablonec): "Zápas se mi dnes nehodnotí lehce, stejně jako se mi nehodnotil lehce v sobotu po remíze se Znojmem. Ale z opačných pocitů. Začali jsme velmi dobře, takticky jsme byli perfektně připravení. Po brance na 0:1 jsme na deset minut vypadli z role, ale branka a šance v závěru poločasu nám dala klid. Na hráčích bylo vidět, že jim stoupla sebedůvěra. Druhý poločas to bylo vidět. Samozřejmě v individuálních dovednostech a rychlostně jeden na jednoho byl soupeř někde jinde, ale my jsme měli velmi dobrou přechodovou fázi. Když si s takovýmhle soupeřem vypracujete tolik šancí, je škoda je neproměnit. Pramení to z toho, že nejsme zvyklí hrát takovéhle zápasy. Je to o zkušenostech. Těší mě, že jsme měli víc šancí než Real proti nim. Chtěl bych poděkovat divákům i hráčům. Jsem na ně hrdý. Z mého pohledu jsme odehráli velký zápas, jediná vada je výsledek."

José Mel Pérez (Betis): "Jablonec je velice dobrý tým. Nasadil veliké tempo, a protože odehrál více zápasů v sezoně než my, chvíli jsme nestíhali. Rozhodující pro nás bylo, když přišel na hřiště střídající Matilla. Dal nám klid, který jsme potřebovali. Podle průběhu zápasu je to nejlepší výsledek, jakého jsme tady mohli dosáhnout. Jako nebyla spravedlivá naše prohra na Realu, také dnešní výsledek není spravedlivý. Odveta bude vypadat jinak. Hráči si dnes na vlastní kůži vyzkoušeli, jak dobrým týmem je Jablonec. V odvetě budeme chtít diktovat tempo my."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články