Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Itálie přesvědčuje FIFA, aby zavedla ve fotbale video

Řím – Vedení italského fotbalového svazu chce zavést videorozhodčího. Prezident svazu Giancarlo Abete hodlá přesvědčit představitele FIFA, aby začali testovat nové technologie. Poslední kontroverzní události ohledně uznání neregulérních branek či přehlédnutá ruka Thierryho Henryho před gólem, kterým Francie rozhodla o svém postupu na mistrovství světa, rozvířily debaty o absenci videotechniky ve fotbale.

FIFA i UEFA sice dosud technologie striktně odmítaly. Důvodem může být i důraz na tradici. "Fotbal je nejstarší hrou, nejoblíbenější hrou na světě. S minimálními úpravami pravidel se hraje přes 140 let. FIFA na tohle hodně dá," míní David Kozohorský z Redakce sportu ČT.

Italové chtějí funkcionáře přesvědčit. "Chceme, aby se začaly testovat nové technologie jako videozáznam pro rozhodčí nebo čip v míči, který by upozorňoval na to, že míč přešel přes brankovou čáru," uvedl Abete. Uvědomuje si, že to nebude nic jednoduchého. "UEFA bude nejdříve chtít zhodnotit fungování brankových rozhodčích v Evropské lize," myslí si.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Davidem Kozohorským

UEFA v zápasech Evropské ligy zkouší brankové rozhodčí, kteří mají za úkol sledovat dění v pokutových územích. Sporných situací neubývá. Zavedení videa může narušit plynulost hry. "Je obrovská otázka, jak video začlenit do běhu fotbalového  zápasu, jestli přerušit hru na tři minuty, začít sledovat video. To se musí prodiskutovat do posledního detailu," podotkl Kozohorský.

Thierry Henry hraje rukou
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články