Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Chance Extraliga 2023/2024

Ibrahimovic se naladil na Spartu dvěma góly. Je příkladem pro nás všechny, uvedl Leao

Před čtvrtečním duelem Evropské ligy proti Spartě sice AC Milán poprvé v nové sezoně zaváhal, když v rámci italské ligy jen remizoval s AS Řím 3:3, ale největší hvězda týmu je ve výborné formě. Devětatřicetiletý švédský útočník Zlatan Ibrahimovic přidal další dva góly a přes prodělání koronaviru se těší z celkové bilance šesti tref ve třech zápasech.

Zlatan Ibrahimovic z AC Milán
zdroj: ČTK/AP autor: Fabio Ferrari

"Ibra je příkladem pro nás všechny. Co předvádí na hřišti, je neuvěřitelné. Jsem moc rád, že opět skóroval. Zklamaný jsem ale z toho, že jsme přesto nevyhráli," řekl portugalský záložník Rafael Leao televizi Sky Sport.

Jednadvacetiletý křídelní hráč našel Ibrahimovice už ve 2. minutě přesným lobem za obranu a ten svým tradičním kopem ve stylu kung-fu překonal brankáře Antonia Miranteho. Hned po změně stran měl Leao na gólu znovu velký podíl, neboť prošel přes tři hráče a vybídl ke skórování Alexise Saelemaekerse.

V 79. minutě poslal Ibrahimovic domácí tým z penalty potřetí do vedení. I tentokrát však o něj "Rossoneri" přišli. O pět minut později totiž švédský útočník přizvedl po rohovém kopu míč a obránce Marash Kumbulla do odkryté brány vyrovnal.

"Je to škoda. Vytvořili jsme si mnoho gólových šancí, ale k výhře to nevedlo. Chceme pokaždé vyhrát, zůstat na špici tabulky, ale i když jsme udělali vše pro to, abychom vyhráli, nestačilo to," dodal Leao.

První klopýtnutí milánského AC

Milán remizoval po čtyřech vítězstvích a se 13 body vede ligu o dva body před dvojicí Neapol a Sassuolo. "Jsem spokojený s výkonem, ale ne s výsledkem. Hráli jsme proti silnému soupeři, který nás třikrát potrestal ze standardní situace. Přesto jsem hráče pochválil, předvádíme dobrou útočnou hru," podotkl trenér Stefano Pioli.

Zastal se brankáře Cipriana Tatarusanua, po jehož chybě Řím vyrovnal na 1:1. Rumunský gólman dostal šanci poté, co se italská reprezentační jednička Gianluigi Donnarumma nakazila koronavirem, a měl by chytat i ve čtvrtek proti Spartě.

"Chyby jsou součástí fotbalu, Tatarusanu prostě minul míč, který chtěl vyboxovat. Je to dobrý brankář, chyba se stala při jeho debutu, což ho mohlo ovlivnit," doplnil Pioli.

Do zápasu Evropské ligy proti Pražanům půjde Milán v roli jasného favorita. V úvodním zápase skupiny H vyhrál na hřišti Celticu Glasgow 3:1, zatímco Letenští doma podlehli Lille 1:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články