Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Ibrahimovic nedal penaltu, přesto se prosadil. Druhý skončí Inter, který si poradil s Bergamem

Souboj o druhé místo vyšel v posledním 38. kole italské ligy lépe Interu. Milánští zvítězili na půdě Atalanty Bergamo 2:0 a zajistili si titul vicemistra. Jejich městský konkurent AC Milán si poradil s Cagliari 3:0, ačkoli Zlatan Ibrahimovic zahodil penaltu. Ve druhé půli si to ale vynahradil desátým gólem v ročníku. Jistý mistr Juventus v závěrečném utkání sezony podlehl na domácím hřišti AS Řím 1:3.

Zlatan Ibrahimovic z AC Milán v akci
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Daniele Buffa

V Bergamu se utkalo nejofenzivnější mužstvo soutěže (Atalanta) s nejlepší obranou ročníku (Inter). Hosté odstartovali skvěle a už po necelé minutě otevřel Danilo D'Ambrosio skóre. Ve 20. minutě zvýšil střelou zpoza vápna Ashley Young. Bergamu nakonec k dosažení 100 branek scházely dva zásahy.

Lazio padlo v Neapoli 1:3 a nenavázalo na předchozí tři výhry. V Neapoli prohrávalo, ale ve 22. minutě srovnal Ciro Immobile. Díky 36. gólu v ligové sezoně vyrovnal rekord Serie A, stejný počet branek před ním nastřílel jen Gonzalo Higuaín v dresu Neapole v ročníku 2015/16.

Immobile se téměř s jistotou stane nejlepším střelcem sezony, jelikož na Francesca Caputa, kterého se Sassuolem čeká poslední duel ročníku v neděli, má náskok 15 branek. Druhý nejlepší střelec Serie A Cristiano Ronaldo z Juventusu dal o pět gólů méně než Immobile, který získá i evropskou Zlatou kopačku. O výhře Neapole rozhodli po přestávce Lorenzo Insigne z penalty a Matteo Politano.

Ibrahimovic znovu přepsal rekordy

Juventus se musel obejít bez Ronalda, kterého trenér Maurizio Sarri před restartem Ligy mistrů nechal odpočívat. "Stará dáma" vedla od páté minuty zásluhou Higuaína, ale římský tým do konce poločasu obrátil stav.

Definitivní pojistku výhry hostů dal po pauze druhým gólem večera Diego Perotti, ten první zaznamenal z pokutového kopu. Juventus prohrál potřetí z posledních čtyř kol a devátý titul za sebou nakonec získal rozdílem bodu.

AC Milán zdolal Cagliari 3:0. Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic sice za stavu 1:0 neproměnil na konci poločasu penaltu, ale ve druhé půli se prosadil výstavní střelou pod břevno. V 38 letech a 302 dnech se stal nejstarším hráčem v historii soutěže, kterému se povedlo nastřílet v sezoně deset gólů. Ibrahimovic se přitom na San Siro vrátil až na konci prosince z Los Angeles Galaxy. Na deset branek potřeboval 18 zápasů.

Lecce nepomohl k záchraně ani Barákův gól

Ani gól Antonína Baráka nepomohl k záchraně Lecce, kde český fotbalový reprezentant hostoval z Udine. Po prohře 3:4 s Parmou doprovodí Lecce do druhé ligy již jisté sestupující Brescii a Spal. Záchranu slaví FC Janov, který zvítězil 3:0 nad Veronou.

Lecce, které mezi elitu postoupilo teprve loni, potřebovalo doma zvítězit a doufat, že Janov nezíská víc než bod. Už po 25 minutách však prohrávalo 0:2. V závěru první půle nejprve Barák hlavou snížil a poté Meccariello vyrovnal, avšak divoký zápas nakonec skončil vítězstvím hostů 4:3.

Lecce by navíc nepomohl ani plný bodový zisk, neboť Janov si doma i díky dvěma Sanabriovým gólům poradil s Veronou snadno 3:0, ačkoli dohrával v devíti. Při remíze 1:1 s FC Turín nebyl znovu ani na lavičce Boloni záložník Ladislav Krejčí. Fotbalisté posledního Spalu se s nejvyšší soutěží rozloučili domácí prohrou 1:3 s Fiorentinou.

Brescia se rozloučila remízou

Fotbalisté Brescie, kteří sestupují ze Serie A, si na závěr připsali remízu 1:1 se Sampdorií Janov. Aleš Matějů s Jaromírem Zmrhalem z Brescie ani hostující Jakub Jankto se gólově neprosadili.

Sampdoria mohla jít do vedení v 27. minutě, jenže Fabio Quagliarella neproměnil pokutový kop. Janovský celek se dočkal na konci poločasu, kdy se prosadil Mehdi Léris.

Čtyři minuty po změně stran srovnal z penalty Ernesto Torregrossa. Hosté dohrávali nastavený čas v deseti, jelikož Kristoffer Askildsen dostal druhou žlutou kartu. Oba týmy v lize nevyhrály počtvrté za sebou.

Italská fotbalová liga - 38. kolo:

Brescia - Sampdoria Janov 1:1 (49. Torregrossa z pen. - 41. Léris), AC Milán - Cagliari 3:0 (10. vlastní Klavan, 55. Ibrahimovic, 57. Castillejo), Bergamo - Inter Milán 0:2 (1. D'Ambrosio, 20. Young), Juventus Turín - AS Řím 1:3 (5. Higuaín - 44. z pen. a 52. Perotti, 23. Kalinič), Neapol - Lazio Řím 3:1 (9. Ruiz, 54. Insigne z pen., 90.+2 Politano - 22. Immobile), Spal Ferrara - Fiorentina 1:3 (39. D'Alessandro - 30. Duncan, 89. Kouamé, 90.+4 Pulgar z pen.), Boloňa - FC Turín 1:1 (18. Svanberg - 66. Zaza), FC Janov - Hellas Verona 3:0 (13. a 25. Sanabria, 44. Romero), Lecce - Parma 3:4 (40. Barák, 45. Meccariello, 68. Lapadula - 11. vlastní Lucioni, 24. Caprari, 52. Cornelius, 66. Inglese), Sassuolo - Udine 0:1 (53. Okaka).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články