Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Hyský se dočká prvoligového angažmá. Trénovat bude Karvinou

Fotbalisty Karviné povede do další sezony nejvyšší soutěže Martin Hyský. Osmačtyřicetiletého trenéra čeká premiérové angažmá v první lize, poslední tři roky trénoval druholigovou Vlašim. 

Martin Hyský
zdroj: ČTK / Profimedia

Hyský si s sebou přivede trenéra brankářů Václava Wintera a kondičního trenéra Petra Hejného. Za asistenty si vybral Marka Bielana s Radimem Grussmannem, kteří dovedli Karvinou v uplynulé sezoně přes baráž k záchraně v lize.

"Jedním z mých cílů bylo se jednou dostat mezi prvoligové trenéry a jsem moc rád, že vedení klubu o mě projevilo zájem. Karviná je pro mě ideální adresa a moc se na spolupráci těším. Je tady výborné a profesionální zázemí, krásný stadion a fanoušci, kteří žijí s klubem," řekl Hyský.

"Martin Hyský dokazuje, že je kvalitním trenérem, který umí a chce pracovat i s mladými hráči. Jsem proto rád, že zrovna u nás dostává premiérovou prvoligovou šanci. Těším se na spolupráci," uvedl sportovní ředitel klubu Lubomír Vlk.

Bývalý hráč pražské Slavie a mistr ligy z ročníku 1995/96 bude mít za úkol stabilizovat slezský celek mezi elitou. Nováček soutěže v uplynulé sezoně vystřídal tři hlavní trenéry, nakonec ale obsadil po nadstavbě 14. místo a v baráži zdolal druholigový Vyškov. Dvojice Bielan, Grussmann tým pozvedla a v 11 zápasech s ním utrpěla pouze dvě porážky.

"Kluci v závěru sezony odvedli skvělou práci, mužstvo probudili a zachránili ho v lize," pochválil Hyský své nové kolegy. "Realizační tým musí být v dnešní době početný, odborný, musí si sednout lidsky. Není to o jednotlivci, je to o souhře všech lidí. Proto mám radost, že se mnou jdou i Vašek Winter s Petrem Hejným," dodal kouč, který před angažmá ve Vlašimi působil u mládeže a B-týmu Slavie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články