Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Hřebík si vybírá spolupracovníky, na Letnou míří Srníček s Jílkem

Praha - Fotbalová Sparta pokračuje v přestavbě realizačního týmu. Nový generální sportovní manažer, kterým se už příští týden oficiálně stane současný trenér reprezentační devatenáctky Jaroslav Hřebík, si vybral do pozice trenéra brankářů bývalého reprezentačního gólmana Pavla Srníčka. Letenští také jednají s Viktorií Žižkov o uvolnění nadějného brankáře Tomáše Vaclíka, na dobré cestě je i příchod defenzivního záložníka Mario Holka z ukrajinského Dněpropetrovsku. Naopak bývalý reprezentant Radoslav Kováč z Basileje nejspíš nepřijede.

Jaroslav Hřebík
zdroj: ISIFA/LN

Devětačtyřicetinásobný reprezentant a stříbrný medailista z Euro 1996 Srníček v současnosti pracuje s Hřebíkem pro mládežnický výběr U-19, stejně jako další oslovený, olomoucký mládežnický trenér Václav Jílek. Ten je sice zároveň asistentem nového trenéra Olomouce Petra Uličného, Sigma mu však s odchodem nebude dělat problémy. Podle informací deníku Sport mají Hanáci zájem o levého záložníka Pražanů Jakuba Podaného, který by se mohl stát součástí kompenzace za Jílkův odchod na Letnou.

Hřebík, Srníček i Jílek by zároveň měli zůstat ve svých funkcích u devatenáctky, kterou v květnu příštího roku čeká důležitá část kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Místopředseda FAČR Dalibor Kučera už v rozhovoru pro server aktuálně.cz naznačil, že asociace s touto variantou počítá, Hřebík s předchozím výběrem do devatenácti let získal na ME stříbro a svaz ho nechce ztratit úplně. Na Letné podle všeho zůstane dosavadní první trenér Martin Hašek, vedoucím mužstva by se měl stát další bývalý sparťan Miroslav Baranek.

Sparta je nadále aktivní i v otázce pohybu v hráčském kádru. Odchod Tomáše Řepky a Jaromíra Blažka se zdá být definitivní, dlouholetá ikona Letenských Blažek by mohl poslední půlrok své smlouvy strávit na hostování na Žižkově, jehož současnou jedničku Tomáše Vaclíka chce Sparta přivést už v zimním termínu. Ze současného brankářského kolektivu zůstane ve Spartě podle všeho pouze podzimní opora Milan Švenger, na odchodu jsou Luboš Kamenár, Daniel Zítka i Lukáš Zich.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta chystá změny

Už jen konkrétní zájem ze zahraničí by mohl zhatit příchod záložníka Dněpru Dněpropetrovsk Mario Holka. Ten v ukrajinském klubu nehraje a v prosinci mu končí smlouva. V Česku by se chtěl dostat do formy a probojovat se na mistrovství Evropy a už dříve se vyjádřil, že Sparta je pro něj jedinou volbou. Zájem o Holka však v posledních dnech deklaroval i Anderlecht Brusel, který shání náhradu za dalšího Čecha Lukáše Marečka. Naopak příchod Radoslava Kováče ze švýcarské Basileje je nyní nepravděpodobný, Sparta jednání o jeho návratu přerušila.

Zdroj
ČT sport, aktualne.cz, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články