Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hradec ztratil další záchranářské body, Brno potřinácté v sezoně remizovalo

Hradec Králové ‒ Především díky výkonu brankáře Radima Ottmara uhráli fotbalisté Hradce Králové bezbrankovou remízu s Brnem. Domácí, jenž prodloužili sérii bez vítězství na sedm zápasů, dělí od sestupového pásma dva body. Zbrojovku, která potřetí za sebou nedokázala skórovat, pak šest.

Utkání Hradec Králové - Brno
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Hradečtí trenéři Pilný s Frimmelem udělali oproti minulému zápasu v Jablonci šest změn a na lavičce zůstali například zkušení Chleboun s Jirsákem. Na druhé straně naopak nemohl kvůli čtyřem žlutým kartám nastoupit nejlepší brněnský střelec Škoda.

Pro hosty začal zápas nešťastně, když už po devatenácti minutách musel udělat změnu v defenzivní čtveřici kouč Habanec. Domácí Malinský totiž trefil stopera Pavlíka míčem do obličeje tak tvrdě, že hostující obránce musel být odvezen do nemocnice.

Krátce po této změně měla Zbrojovka velkou šanci. Míč propadl ke Krejčímu, ten byl nějakých osm metrů od brány, ale hradecký brankář Ottmar bleskově vyběhl a příležitost zlikvidoval.

Pak měli dvě možnosti skórovat Hradečtí ‒ kapitán Pavel Černý nejprve z osmnácti metrů netrefil po zemi bránu a poté po Krátkého centru zblízka přestřelil. Závěr půle patřil Brnu. Do největší šance utkání se dostal střídající Vraštil, jenže míč se po jeho pokusu otřel o tyč.

Hosté byli nadále nebezpečnější, především Ashiru na pravé straně dělal Východočechům problémy. Skórovat však mohl Lutonský, ale jeho ránu z velkého vápna perfektně chytil Ottmar, a potvrdil tak postavení nejlepšího hráče zápasu.

Hradec mohl otevřít skóre v 60. minutě, kdy Mudra zkusil štěstí zdálky, ale těsně minul horní roh Melichárkovy brány. Na druhé straně Ottmar ještě čtyři minuty před koncem chytil Ashirův pokus, zatímco největší hradeckou šanci v zápase neproměnil v poslední minutě Malinský.

FC Hradec Králové - Zbrojovka Brno 0:0

Rozhodčí: Proske - Kotalík, Kříž. ŽK: Schwarz - Pavlík, Šural. Diváci: 1931.

Hradec: Ottmar - Krátký, Nosek, Hůlka, Mudra - Malinský, Janoušek, M. Černý, Schwarz (72. Trubač), P. Černý (83. Žondra) - Šípek (58. Pázler). Trenéři: Pilný a Frimmel.

Brno: Melichárek - Šural, Pavlík (19. Vraštil), Kijanskas, Jablonský - Ashiru (88. Litsingi), Zavadil, Krejčí (75. Sedlák), Polák, Lutonský - Řezníček. Trenér: Habanec.

Bohuslav Pilný (trenér Hradce): "My jsme na hřišti působili upracovaně. Do nějakých šancí jsme se dostali, ale Brno mělo větší šance, aby zvítězilo. Mohli jsme prohrát, máme bod, a to je v naší situaci málo. Trošku nám to hapruje a je vidět, že nejsme v pohodě. Musí se něco stát. Půjdu za vedením a nabídnu rezignaci. Pokud to pomůže, pokud se zlepší atmosféra kolem klubu, odejdu."

Svatopluk Habanec (trenér Brna): "Viděli jsme zápas, který byl hodně věnovaný taktice. Domácí měli jednoznačně pokyn pustit se do presinku. Dařil se jim a my jsme se vůbec nedostali do hry. Ale když jsme se oklepali, tak jsme měli velké šance, které jsme neproměnili. To nás může hodně mrzet. Udělali jsme jen bod, přitom jsme jeli pro tři."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články