Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hráče Teplic kosí chřipka, svaz jejich duel odložit nechce

Teplice/Praha - Onemocnění šesti teplických fotbalistů chřipkou a zhoršující se zdravotní stav dalších hráčů dnes přiměly vedení severočeského klubu obrátit se na fotbalový svaz s žádostí o odložení pondělního ligového duelu v Olomouci. Vedení nejvyšší soutěže ji však podle šéfa profesionálního fotbalu Iva Lubase s největší pravděpodobností zamítne, pokud se v teplickém kádru situace během víkendu radikálně nezdramatizuje.

Lídr tabulky se tak připravuje na to, že na Hanou pocestuje značně oslaben. "Svaz i Olomouc jsme požádali o odložení zápasu na základě lékařské zprávy, protože situace je v posledních dnech u nás dost složitá. Dnes třeba trénovalo deset lidí, šest hráčů je nemocných a netrénují, u několika dalších se už projevují stejné příznaky," řekl tiskový mluvčí Teplic Petr Heidenreich.

Tepličtí fotbalisté dnes podstoupili další sérii zdravotních testů a výtěrů. V nejbližší době se dozvědí, jaký typ virového onemocnění je postihl. "Zatím netušíme, jak se situace může vyvinout," poznamenal Heidenreich.

Svaz bude jednat, jen pokud se situace zdramatizuje

Na svaz dorazila teplická žádost dnes, tři dny před utkáním v Olomouci. Podle Lubase je ale v tuto chvíli nepravděpodobné, že by utkání bylo odloženo. "Konzultoval jsem situaci se svazovou lékařskou komisí, Olomoucí i Teplicemi a zatím nevidím důvod, proč by se nemělo hrát. To, že šest hráčů dostane chřipku, by pro ligový tým nemělo znamenat neřešitelný problém," řekl Lubas.

Upozornil však, že s teplickým klubem bude během víkendu v častém kontaktu, aby v případě dalšího zhoršení stavu ostatních teplických hráčů mohl urychleně reagovat. "Kdyby došlo k něčemu mimořádnému a hygienická situace tam třeba nařídila karanténu, tak jsme samozřejmě povinni to respektovat," prohlásil Lubas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články