Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Horváth: Zápas na Spartě bude důležitý, ale ještě nerozhodne

Praha – Pro plzeňského kapitána Pavla Horvátha je zápas na Spartě svátkem nejen proto, že na Letné v minulosti dlouho působil. Šestatřicetiletý záložník se před sobotním ligovým šlágrem s pražským klubem těší na atmosféru vyprodaného hlediště a věří, že Západočeši předvedou svůj typický útočný fotbal. I když obhájci titulu ztrácejí na Spartu devět bodů, Horváth ještě nepovažuje vzájemný souboj za rozhodující.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Do konce je pořád ještě dvanáct zápasů a to je hrozně moc bodů. Ani ten devítibodový náskok zatím není rozhodující. Bude to důležitý zápas, ale nemyslím si, že rozhodující," řekl Horváth. Ani případná porážka by podle něj Plzeň ze hry o obhajobu ještě úplně nevyřadila. "Nemyslím, že by to bylo definitivní. I po tom zápase ještě bude ve hře 33 bodů, což je dlouhá doba, a na každé mužstvo včetně Sparty může přijít slabší chvilka."



Věří, že Plzeň na Spartě ukáže svůj typický ofenzivní fotbal. Západočeši jí mají co vracet, na podzim doma se Spartou prohráli po dvou gólech Leónarda Kweukeho 0:2. Jediné, co podle Horvátha Viktorii na jaře zatím trápí, je koncovka. Západočeši kvůli neproměněným šancím vypadli v Evropské lize se Schalke 04 a v domácí soutěži v minulém týdnu ztratili body za remízu 1:1 s Duklou Praha.

Pavel Horváth: Zaplaťpánbůh hrajeme pořád stejně. Pokračujeme v tom, co jsme hráli na podzim, vytváříme si každý zápas šance. To, že je neproměňujeme, je druhá věc. Ale hra má hlavu a patu a v tom hodláme pokračovat i na Spartě. Doufám, že začneme dávat góly a budeme brát za ty naše výkony tři body.

Zápas na Spartě je pro něj zvláštní i z toho důvodu, že na Letné dlouho působil a z pražského klubu před čtyřmi lety neodcházel úplně v dobrém. "Pro mě je každý zápas se Spartou specifický, a to nejen proto, že jsem tam působil. Myslím, že pro každého hráče je velkou motivací, když přijede na Letnou," prohlásil plzeňský lídr.

Plzni v týdnu chybělo hned osm hráčů, kteří měli reprezentační povinnosti. Horváth to ale za problém nepovažuje. "V úterý jsme měli volno, takže jediný trénink bez nich byl ve středu. Přípravu to vůbec nenarušilo," mínil. "Navíc kluci už po Schalke v zápase s Duklou ukázali, že jsou dobře připravení a mají natrénováno," dodal Horváth.

Matějovský věří v opakování podzimního scénáře

Do utkání s Plzní nastoupí kapitán Sparty Marek Matějovský, který musel vynechat poslední zápas v Hradci. Na dnešním setkání s novináři při představení projektu My jsme Sparta, který má dopomoci k většímu sepětí klubu s fanoušky prohlásil, že doufá v opakování podzimního scénáře.

Marek Matějovský: Před podzimním zápasem v Plzni to bylo podobné. Jeli jsme tam hned poté, co jsme s Vasluií vypadli z Evropské ligy, naopak o Plzni se hovořilo, v jaké je pohodě. A my ten zápas stejně zvládli. Budu dělat všechno, aby se to samé opakovalo i teď. Když ten zápas zvládneme, hodně nás to nakopne.

Sparťané si od jeho comebacku do sestavy dost slibují. Když kvůli čtyřem žlutým kartám chyběl v Hradci Králové, hra letenského týmu trpěla nedostatkem invence a kreativity. To se teď má prý s návratem Matějovského zlepšit. "Je to náš kapitán a klíčový hráč, takže věřím, že jeho návrat bude velmi pozitivním impulsem pro náš výkon," uvedl trenér Sparty Martin Hašek.

Sparta teď střeží před Plzní devítibodový náskok a za žádnou cenu nechce dopustit, aby se jí obhájci titulu po vzájemném utkání přiblížili. I Matějovský si uvědomuje důležitost zápasu. "Výhra by nám hodně pomohla a dodala odhodlání do zbytku sezony. Na druhou stranu když vyhrajeme, tak za to stejně víc než tři body nedostaneme. Zápas s Plzní je pořád jen jedním z mnoha krůčků, které musíme do konce sezony zvládnout," řekl Matějovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články