Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Horváth po remíze s AC: Závěr byl z říše snů

Praha – Remíza 2:2 se světovým velkoklubem AC Milán ozdobila plzeňským fotbalistům konec jejich vystoupení v Lize mistrů. Západočeši si bodového zisku s gigantem náležitě považovali. Radovali se z toho, že ukázali vůli po dobrém výsledku, který je podle nich zasloužený. Navíc se těší, že budou na jaře pokračovat v play-off Evropské ligy.

Kouč Plzně Vrba
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Trenér Pavel Vrba si mohl vychutnávat stylový dárek k dnešním 48. narozeninám. "Jsem strašně šťastný, že jsme vydřeli remízu a konečně dali velkoklubu také branku," řekl České televizi Vrba. "Pokazili jsme první poločas, do ničeho jsme Milán nepustili, ale měli jsme zachovat větší klid v našich šancích. Druhý poločas nám absolutně nevyšel, dostali jsme laciné góly, ale divákům jsme zase chtěli ukázat náš fotbal. A vyplatilo se nám i riziko, se kterým jsme šli do závěru," radoval se trenér.

Vrba si vychutnával i to, jak mu celý stadion po utkání zazpíval přání k narozeninám. "Nevím, kdy se mi povede, aby mi 20 tisíc lidí přálo. Bylo to úžasné. Ale víc dojatý jsem byl možná poté, co jsme úplně na konci vyrovnali. Výsledek je pro nás obrovsky cenný, hodně nás to povzbudí do další práce. Těšíme se na Evropskou ligu, i tam budeme mít ty nejvyšší ambice," řekl Vrba s úsměvem.

Podle něj by nic neřešilo, kdyby se Plzeň spokojila se snižující brankou obránce Bystroně v 89. minutě. "Výsledek 0:2 nebo 1:2 by nic neřešil, bylo by to o ničem. Při standardkách chodil do vápna i náš brankář, nakonec se to vyplatilo. Mužstvo ukázalo charakter," pochvaloval si Vrba.

Podle něj mohou být Západočeši s premiérou v LM spokojení za jednu výhru a dvě remízy. "Před soutěží jsem říkal, že s pěti body budu spokojený. Mohlo jich být možná víc, možná i méně. Ale hlavně jsem rád za postup do Evropské ligy," dodal plzeňský kouč.

Jak byl Vrba po utkání šťastný a nadšený z remízy, kouč AC Milán Massimiliano Allegri zápas hodnotil s takřka brunátným výrazem ve tváři. Jeho hráči jej prý na konci svým přístupem zklamali. "Jsem opravdu hodně zklamaný, ani nebudu říkat, jak moc. Jsem rozzlobený," řekl Allegri. "Začali jsme dobře druhý poločas, ale na konci už hráči nebyli tak pozorní a otevřeli Plzni dveře k vyrovnání. Nebránili jsme dost dobře, Plzeň jen potvrdila, co jsme viděli v prvním utkání. Prostě toho umí dost," řekl Allegri.

Hráči Plzně si po utkání užívali oslavy s fanoušky. "Je úžasné, že jsme to dotáhli k remíze. Odvděčili jsme se tak skvělým fanouškům," řekl v rozhovoru pro Českou televizi útočník Václav Pilař. "Chtěli jsme bránit z bloku, což se v první půli dařilo. Pak jsme ale neubránili Robinha a Pata. Jenže závěr byl úžasný," hodnotil utkání.

Na hře týmu se projevila ztráta Petra Jiráčka, který se už v průběhu první půle zranil a musel střídat. "Byla to citelná ztráta, protože Petr je pro nás moc důležitý. Na druhou stranu ale Vláďa Darida na jeho místě zahrál velmi dobře," pochválil Pilař Jiráčkova náhradníka. "Nevím, co Petrovi je, ale doufám, že to nebude nic vážného. Zranit se v posledním utkání by byla velká škoda," dodal Pilař.

Nadšený z konce zápasu byl i kapitán Pavel Horváth. "Závěr byl z říše snů. Dát Milánu za pět minut dva góly je fantastické," radoval se plzeňský záložník. "Musím pochválit fanoušky, kteří nás vyhecovali a na konci nám hodně pomohli. Myslím, že jsme předčili očekávání. Jsem spokojený, že postupujeme. To je nejdůležitější," dodal.

Mrzelo ho jen to, jak Plzeň nezvládla úvod druhé půle. "Nastoupili jsme do ní nekoncentrovaně. Pustili jsme je do brejku, v čemž je Milán hrozně silný. Ale jak my jsme proflákali úvod druhé půle, tak oni proflákali konec," dodal Horváth.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články