Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hiddink: Musíme se dívat dopředu, šance na Ligu mistrů pořád žije

Londýn - Trenér Guus Hiddink, který minulý týden dočasně nahradil u fotbalistů Chelsea odvolaného Josého Mourinha, je přesvědčen, že londýnský klub navzdory velkému trápení stále může v anglické lize skončit na prvních čtyřech místech. Týmu by navíc mohl pomoci i útočník Didier Drogba, který v létě po zisku titulu odešel do Montrealu.

Guus Hiddink
zdroj: AP autor: Darren Walsh

Chelsea patří v tabulce až patnáctá příčka a na čtvrtý Tottenham ztrácí jedenáct bodů. Za vedoucím Leicesterem obhájce titulu zaostává o dvacet bodů a od sestupového pásma ho dělí pouhé tři. "Matematicky to možné je," řekl k šancím na umístění na příčkách zajišťujících start v Lize mistrů Hiddink.

"Ale tahle liga je velmi náročná a letošní ročník je toho důkazem, protože nahoře se pohybují týmy jako Leicester, Crystal Palace nebo Watford. Je to skvělé a osvěžující, ale zároveň to znamená, že každý může porazit každého," přidal nizozemský kouč, který jako dočasný trenér vede Chelsea už podruhé, když v roce 2009 nahradil Luize Felipeho Scolariho.

Chelsea z dosavadních 17 kol prohrála devětkrát a podle Hiddinka by si měli do svědomí sáhnout především hráči. "V úterý jsem měl k týmu proslov. Hráčům jsem řekl, aby se každý pořádně podíval do zrcadla a zamysleli se nad sebou. Řekl jsem jim, že sice nemůžeme přehlížet minulost, ale měli by se chovat jako profesionálové a dívat se dopředu," uvedl Hiddink.

Kromě Hiddinka by mohl Chelsea pomoci také Drogba, který by měl dostat místo jako jeden z asistentů. Sedmatřicetiletý útočník skončil v Montrealu, kanadský klub by ho však ještě chtěl minimálně na jednu sezonu udržet. "Nevím, jak situace kolem něj vypadá, ale v minulosti jsem ho vedl, a bylo by skvělé mít v týmu takového profesionála," prohlásil Hiddink. "Už teď je legendou Chelsea a nebudu zastírat, že jeho návrat by mohl být pro klub obrovským impulzem," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články