Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Haaland řádil proti Frankfurtu a Bayern má jen bod. Lipsko začalo porážkou

"One man show" Erlinga Haalanda sledovali fanoušci v Dortmundu, kde domácí Borussia deklasovala v 1. bundesligovém kole Frankfurt 5:2. Norský supertalent totiž zazářil bilancí dvou gólů a tří asistencí. Cestu za 10. titulem v řadě naopak nezahájil vítězně Bayern, který remizoval 1:1 v Mönchengladbachu. Nerozhodný výsledek 1:1 zapsal i Leverkusen na půdě Unionu Berlín. Patrik Schick se v dresu Bayeru i přes několik šancí neprosadil. Lipsko nečekaně prohrálo 0:1 v Mohuči.

Erling Haaland a Marco Reus z Dortmundu oslavují gól
zdroj: DPA

Haaland v prvním poločase připravil góly Reusovi a Hazardovi a ve 34. minutě se poprvé radoval sám. Jednadvacetiletý útočník v 58. minutě asistoval také u Reynovy branky a v 70. minutě zakončil své velké představení svou druhou trefou. Za Eintracht snižovali vlastním zásahem Passlack a střídající Hauge.

Bayern v prvním ligovém utkání pod vedením nového trenéra Juliana Nagelsmanna navázal na nepovedenou letní přípravu. V ní bavorský celek zaznamenal remízu a tři porážky – jednu z nich mu připravil právě Mönchengladbach.

Na očekávaný šlágr dorazilo 22 925 příznivců, což je podle současných koronavirových regulí v Německu maximum šedesátitisícového stadionu.

Schick si v Berlíně už ve 2. minutě vytvořil slibnou střeleckou pozici, ale brankář Luthe míč vyrazil. Za pět minut zařídil Unionu vedení Awoniyi a po chvíli odpověděl Diaby. Leverkusen v součtu s loňskou sezonou nevyhrál počtvrté za sebou.

Lipsko kousalo porážku v Mohuči

Vicemistři z Lipska prohráli v Mohuči gólem francouzského obránce Moussy Niakhatého. Vítězná akce se zrodila po rohovém kopu – hostující bek Mukiele z malého vápna nepovedeně odkopl míč za sebe a Niakhaté snadno zakončil. Trenérovi hostujícího celku Jessemu Marschovi tak pokazil bundesligovou premiéru.

Utkání se odehrálo navzdory faktu, že mohučský klub trápila rozsáhlá nákaza koronavirem. Ještě čtyři dny před zápasem bylo v karanténě 14 osob včetně 3 hráčů a asistenta trenéra.

Augsburg se záložníkem Janem Morávkem v základní sestavě podlehl doma 0:4 Hoffenheimu. Za hostující tým nenastoupil zraněný bek Pavel Kadeřábek, jen na lavičce domácího mužstva zůstal další člen české reprezentace brankář Tomáš Koubek. O góly Hoffenheimu se postarali Bruun Larsen, náhradníci Adamjan s Rutterem a Rudy.

Nováček Fürth utrpěl v prvním kole ve Stuttgartu debakl 1:5. Návrat mezi elitu nevyšel ani Bochumi, která podlehla na stadionu Wolfsburgu 0:1. Navíc už od 4. minuty hrála bez vyloučeného Tescheho.

Německá fotbalová liga - 1. kolo:

Mönchengladbach - Bayern Mnichov 1:1 (10. Plea - 42. Lewandowski), Augsburg - Hoffenheim 0:4 (37. Bruun Larsen, 79. Adamjan, 87. Rutter, 90.+5 Rudy), Bielefeld - Freiburg 0:0, Stuttgart - Fürth 5:1 (55. a 76. Kempf, 30. Endo, 36. Klement, 61. Al Ghaddioui - 90.+3 Leweling), Union Berlín - Leverkusen 1:1 (7. Awoniyi - 12. Diaby), Wolfsburg - Bochum 1:0 (22. Weghorst), Dortmund - Eintracht Frankfurt 5:2 (34. a 70. Haaland, 23. Reus, 32. Hazard, 58. Reyna - 27. Passlack, 86. Hauge), Mohuč - Lipsko 1:0 (13. Niakhaté), Kolín nad Rýnem - Hertha Berlín 3:1 (52. a 55. Kainz, 41. Modeste - 6. Jovetič).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články