Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Haaland při debutu za City skóroval, Lewandowski si na první gól v Barceloně musí počkat

Povedená premiéra hodná teprve dvaadvacetiletého kanonýra. Norský útočník Erling Haaland se při debutu za Manchester City ihned střelecky prosadil, když v přípravném utkání na americkém turné rozhodl o výhře 1:0 nad německým mistrem Bayernem Mnichov gólem ve 12. minutě po přihrávce Jacka Grealishe.

Erling Haaland v akci
zdroj: Reuters autor: Jeff Hanisch

Úvodní zápas v USA proti mexické Américe Haaland vynechal kvůli zdravotním potížím. "Teď dal důležitý gól, pořád je před brankou. Uvidíme, jak na tom bude po těch problémech, co měl," řekl kouč Pep Guardiola.

Kvůli bouřce začal zápas na stadionu týmu amerického fotbalu Green Bay Packers se zpožděním a v prvním poločase byl navíc přerušen. Nakonec bylo utkání zkráceno na 80 minut. Příští sobotu čeká Manchester City zápas o anglický Superpohár s Liverpoolem.

Chelsea na závěr amerického turné utrpěla debakl 0:4 s Arsenalem. "Klidný zdaleka nejsem. Prostě jsme na to neměli, nedokázali jsme jim konkurovat," uvedl trenér Thomas Tuchel po zápase, v němž se za Arsenal střelecky prosadili posila z Manchesteru City Gabriel Jesus, Martin Ödegaard, Bukayo Saka a Albert Sambi Lokonga. "Kanonýři" vyhráli na americkém turné i potřetí.

"Znepokojující je, že Arsenal hrál s mnohem větším nasazením než my. Určitě jsme nenastoupili v nejsilnější sestavě, což může být částečně vysvětlení, ale jen z malé části. Nemohu zaručit, že budeme za dva týdny připraveni," řekl německý kouč směrem ke startu Premier League.

Chelsea na úvod turné porazila mexickou Américu 2:1, pak remizovala s Charlotte 1:1. Její potupnou prohru s Arsenalem sledovalo v Orlandu přes 63 tisíc diváků. "Nevím, jestli jsem někdy v přípravě prohrál 0:4. Nepamatuji si, že bych v přípravě nevyhrál dva zápasy po sobě. Jsem pověrčivý, ale ne tolik, abych řekl, že špatná příprava musí znamenat špatnou sezonu," prohlásil Tuchel, jehož svěřence čeká ještě jeden přípravný duel na hřišti Udine.

Lewandowski má za sebou premiéru v Barceloně

Naopak dvojnásobný nejlepší fotbalista světa Robert Lewandowski se při premiéře v dresu Barcelony střelecky neprosadil. Vítězství 1:0 nad Realem Madrid v přípravném zápase v Las Vegas zajistila katalánskému týmu jiná letní posila Brazilec Raphinha.

Lewandowski, který přišel do Barcelony minulý týden z Bayernu Mnichov, odehrál první poločas. Po deseti minutách hry se polský útočník dostal do šance, ale brankář Thibaut Courtois jeho střelu na bližší tyč vyrazil na roh.

Uspěl až Raphinha, který v 27. minutě vypálil levačkou zpoza vápna a trefou do horního rohu branky Realu rozjásal diváky na vyprodaném stadionu v Las Vegas, kde El Clasico sledovalo 65 tisíc lidí. Pětadvacetiletý Brazilec, kterého Barcelona koupila z Leedsu za 58 milionů eur (asi 1,4 miliardy korun), dal gól i ve svém druhém utkání v novém působišti. V úterý se při svém debutu podílel na výhře 6:0 nad Interem Miami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články