Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Guardiola: Musíme vyhrát i Ligu mistrů, jinak sbírka nikdy nebude kompletní

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola považuje zisk pátého anglického titulu za posledních šest sezon za výjimečný úspěch. Podle španělského kouče však musí tým konečně uspět i v Lize mistrů, aby se mohl řadit mezi nejlepší mužstva fotbalové historie.

Pep Guardiola
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

"Pátý titul v Premier League ze šesti sezon, o tom se mi ani nezdálo. Je to něco neuvěřitelného. Budeme ale muset vyhrát i Ligu mistrů, jinak sbírka nikdy nebude kompletní," řekl Guardiola po nedělní výhře 1:0 nad Chelsea.

Manchester City je premiérovému zisku "ušatého" poháru blízko, 10. června změří ve finále síly s Interem Milán.

Do duelu s Chelsea šli "citizens" už jako jistí šampioni, protože druhý Arsenal v sobotu prohrál v Nottinghamu a nemohl lídra dostihnout. "Kanonýři" přitom byli první polovinu ročníku suverénní, s koncem sezony ale začali ztrácet.

"Arsenal měl v půlce ligy 50 bodů, ale pořád jsme jim dýchali na záda. Museli to cítit. Nevzdali jsme to, i když jsme věděli, že musíme vyhrát ve zbytku soutěže v podstatě každý zápas," uvedl dvaapadesátiletý kouč.

Guardiola získal ve 14. sezoně v roli hlavního trenéra 11. ligový titul. Třikrát se radoval s Barcelonou i Bayernem Mnichov, na lavičce City triumfoval popáté. Se všemi týmy dokázal uspět v lize třikrát za sebou.

"Možná je trochu zvláštní, protože máte pocit, že ví úplně všechno. Na každý zápas přijde s novou taktikou, neustále nás překvapuje. Je radost s ním pracovat, nemůžu si to vynachválit," řekl na Guardiolovu adresu záložník Jack Grealish, který získal v dresu City druhý anglický titul.

Poprvé ovládl Premier League kanonýr Erling Haaland, jenž přestoupil před sezonou z Dortmundu. Norská hvězda ocenila, že se tým na jaře zvedl a vyhrál posledních 12 ligových zápasů.

"Jsem strašně šťastný, je to neuvěřitelné. Tvrdě jsme makali, na tohle budu vzpomínat do konce života," uvedl s 36 brankami nejlepší střelec soutěže.

"Tolik gólů v první sezoně, trofej pro vítěze Premier League, k tomu nás čekají další dvě finále... To není špatný začátek," podotkl Haaland.

Další trofeje může přidat ve finále Ligy mistrů a v Anglickém poháru. V něm se City utkají 3. června v manchesterském derby s United.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články