Manchester City porazil Chelsea a slaví titul, Coufal se po zranění vrátil do sestavy West Hamu

West Ham porazil v předposledním kole anglické fotbalové ligy sestupem ohrožený Leeds 3:1. Čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal, jenž kvůli zranění chyběl téměř tři týdny, odehráli za vítěze celý zápas. Brighton porazil sestupující Southampton 3:1 a pro příští sezonu si zajistil účast v evropských pohárech. Čerstvý mistr Manchester City oslavil třetí titul za sebou domácí výhrou 1:0 nad Chelsea.

Fotbalisté Manchesteru City slaví titul
zdroj: Xinhua News / Profimedia autor: Xin Hua

Leeds se ujal vedení v 17. minutě, když McKennieho dlouhý aut usměrnil do sítě Rodrigo. Domácí odpověděli po půl hodině hry.

Kapitán Rice, pro kterého to mohl být poslední domácí zápas za West Ham před očekávaným letním přestupem, na zadní tyči zužitkoval Bowenovu přihrávku.

Domácí na hřišti dominovali a zápas otočili 18 minut před koncem. Ings pohlednou průnikovou přihrávkou vybídl ke skórování Bowena. Pojistku přidal v nastavení po Paquetově individuální akci Lanzini.

West Ham si polepšil na 14. místo. Leeds zůstává v sestupovém pásmu dva body za sedmnáctým Evertonem, který za týden přivítá Bournemouth. Svěřence Sama Allardyce čeká domácí souboj s Tottenhamem.

Brighton se na šestém místě dostal z dosahu osmého Tottenhamu, který v sobotu vyšel naprázdno, a v příští sezoně bude hrát v Evropské lize, nebo v Evropské konferenční lize. V pohárech se představí poprvé ve 121 let dlouhé klubové historii.

Postaral se o to zejména osmnáctiletý útočník Ferguson, který v prvním poločase zařídil vedení 2:0. Irský reprezentant vylepšil svoji bilanci v sezoně na šest branek.

Po změně stran snížil Elyounoussi a posléze neplatil gól spoluhráče Walcotta kvůli ofsajdu. Pojistku na domácí vítězství pak přidal Gross.

O výhře Citizens rozhodl po chybě obrany Chelsea v rozehrávce už ve 12. minutě svou devátou trefou v sezoně Julián Álvarez.

Vítěze Premier League čekají kromě dvou ligových zápasů ještě finále Anglického poháru – 3. června proti Manchesteru United – a finále Ligy mistrů proti Interu Milán 10. června.

I proto nechal kouč Pep Guardiola opory včetně kanonýra Erlinga Haalanda po většinu zápasu na lavičce.

Anglická fotbalová liga – 37. kolo:

Tottenham – Brentford 1:3 (8. Kane – 51. a 62. Mbeumo, 88. Wissa), Bournemouth – Manchester United 0:1 (9. Casemiro), Fulham – Crystal Palace 2:2 (45.+5 z pen. a 61. Mitrovič – 35. Edouard, 83. Ward), Liverpool – Aston Villa 1:1 (89. Firmino – 28. Ramsey), Wolverhampton – Everton 1:1 (34. Hwang Hi-čchan – 90.+10 Mina), Nottingham – Arsenal 1:0 (19. Awoniyi), West Ham – Leeds 3:1 (31. Rice, 72. Bowen, 90.+4 Lanzini – 17. Rodrigo), Brighton – Southampton 3:1 (29. a 40. Ferguson, 69. Gross – 58. Elyounoussi), Manchester City – Chelsea 1:0 (12. Álvarez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články