Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Guardiola: Další zaváhání si nemůžeme dovolit

Madrid – Trenér Pep Guardiola dovedl fotbalisty Barcelony k 12 trofejím a udělal z nich nejlepší tým světa, nyní je však v nezvyklé pozici. Po sobotní prohře 0:1 s Getafe katalánský klub přišel o sérii 27 zápasů bez porážky a ve španělské lize ztrácí na rivala Real Madrid v čele tabulky šest bodů.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Prohrát není nic hrozného. Neztrácíme půdu pod nohama, pořád je (Real) čeká ještě dlouhá cesta," uvedl Guardiola. "Další zaváhání si už ale nemůžeme dovolit. Musíme tvrdě dřít a dívat se dopředu," dodal čtyřicetiletý kouč.

Situaci Barceloně komplikuje i nabitý program. V úterý ji čeká ligový zápas s Rayem Vallecano, v sobotu Levante a poté Liga mistrů s Borisovem. Čtyři dny nato se hraje derby s Realem a potom mistrovství světa klubů v Japonsku. "Hodně lidí by jim nejradši dalo už teď pohár a začalo slavit," uvedl obránce Dani Alves. "Ale ještě titul nemají a naštěstí pro nás liga zdaleka nekončí. Tenhle tým se jen tak nevzdává," přidal.

Podle útočníka Davida Villy je právě první "El Clásico" s Realem skvělým odrazovým můstkem k cestě za čtvrtým titulem za sebou. "Je to ostuda, že máme takovou ztrátu na první místo, ale ještě není konec. Čeká nás přímý souboj s Realem a ten můžeme lehce vyhrát," prohlásil.

Barcelona se navíc musí vypořádat s nezvyklou rolí pronásledovatele. V minulých sezonách španělské ligy to byl spíš Real, který naháněl odvěkého rivala. "Madrid nám uniká, má slušný náskok, ale Guardiola dovedl tenhle klub vysoko, proto mu musíme i teď věřit," uvedl obránce Gerard Piqué.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články