Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gól mi tu v začátcích hodně pomůže, míní Jurečka

Jeho první slávistický gól. Václav Jurečka si pochvaloval, že se hned ve druhém soutěžním utkání za Slavii dočkal premiérového gólu. Osmadvacetiletý útočník odčinil neproměněnou šanci z úvodního duelu a brankou a asistencí u vedoucí trefy přispěl k drtivé domácí výhře 7:0 proti gibraltarskému outsiderovi St Joseph's. 

"Myslím, že gól mi hodně pomůže. Nějakou šanci už jsem měl na Gibraltaru, tam mi to nevyšlo. Ta šance byla obrovská, ale špatně jsem si to zpracoval. Řekl jsem si, že na to nebudu myslet, takový je fotbal. Dnes mi to vyšlo, přidal jsem k tomu i asistenci, takže pro mě psychická vzpruha," řekl Jurečka.

Slávisté měli jako jednu z hlavních motivací do odvety překonat historicky nejvyšší klubovou výhru v pohárech. Dosavadním maximem v soutěžích UEFA byly tři vítězství 5:1. "Motivace to určitě byla. Pan Trpišovský nás na to upozorňoval, že by to bylo dobré rekord překonat, když k tomu máme takovou příležitost. Říkali jsme si, že když zápas bude probíhat, jak si představujeme, tak bychom ten rekord chtěli udělat. Jsme rádi, že jsme to zvládli, a myslím, že nám to pomůže do dalších zápasů," uvedl Jurečka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia Praha - St Joseph's

Druhý nejlepší střelec minulé ligové sezony je v ofenzivě velmi univerzální a tentokrát nastoupil na pravém křídle. "Co se týče mého pocitu, líp se asi cítím na hrotu. Ale jsem rád, že mi dnes trenér dal šanci na kraji. Chtěl jsem se mu odvděčit za důvěru. Konkurence je ve Slavii veliká a nemůžete si vybírat, kde nastoupíte. Takže jsem rád za tu šanci a důvěru a chtěl jsem ji splatit co nejvíce," prohlásil Jurečka.

Se spoluhráči si poprvé vyzkoušeli nově položený trávník na stadionu v Edenu. "Na Slavii je hřiště fantasticky připravené. Trénink jsme sice na něm předtím neměli, ale nějak jsme na to nemysleli. Aktivita byla z naší strany dobrá v obou poločasech a cíl jsme splnili. S trávníkem jsme byli spokojení," uvedl Jurečka.

Ve 3. předkole narazí slávisté na Panathinaikos Atény, dvojutkání začnou za týden doma. "Myslím si, že to bude těžký soupeř, ale my máme ještě Hradec Králové (v lize). Čeká nás těžký venkovní zápas, musíme do toho vstoupit dobře. Až potom nás čeká náročný dvojzápas. Ale myslím, že máme kvalitu na to, abychom to zvládli a postoupili," dodal Jurečka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články