Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

GLOSA: Pak že fotbal (ne)má logiku

Je to tu zase. Slavná hláška Tomáše Pospíchala, že fotbal postrádá logiku, si našla ve fotbalu pevné místo. A platí stále. Jenže fotbal i přesto svojí logiku má, neúprosnou a tvrdou. O tom se přesvědčil naposledy Alfred Schreuder, trenér Ajaxu Amsterdam – tedy do čtvrtka. Nyní už bez angažmá.

Alfred Schreuder
zdroj: PA Images / Profimedia autor: Andrew Milligan

Slavný nizozemský celek, který po odchodu kouče Erika ten Haga do Manchesteru United, převzal loni v květnu padesátiletý kouč, sice začal sezonu dobře, ale posledních sedm soutěžních zápasů marně čeká na výhru. A po letech kralování v nizozemské lize je až pátý, sedm bodů za vedoucím Feyenoordem.

Poslední kapkou, po níž miska trpělivosti vedení Ajaxu přetekla, byla čtvrteční remíza 1:1 s Volendamem, který je v tabulce třetí od konce. To je logické, ne?

A tady opět dostává za pravdu bývalý československý reprezentant a trenér. Už jen pohled na statistiky zápasu, jenž odehrál Ajax před vlastními fanoušky, je neuvěřitelný. Když na jednu stranu dáte fakta a na druhou postavíte výsledek, tak to prostě nehraje. A to tak, že velmi.

Kdo má rád, když jedna a jedna jsou dvě, je tady hodně namydlený. To se totiž jen tak nevidí – střely: 31:2, střely na branku: 7:1, držení míče v procentech: 83:17, rohy: 14:0, přihrávky: 903:184, nebezpečné útoky: 149:16. Všechno samozřejmě ve prospěch Ajaxu, tedy až na to nejdůležitější a tím je výsledek 1:1.

Jenže – je to marný, je to marný, je to marný... Nesedí to, nelícuje, ale to je nakonec přece právě na sportu dobře, že se nedá spočítat a i největší favorit čas od času narazí.

P. S.: Ale zkuste to teď říct Schreuderovi...

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články