Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Freiburg ztratil s Hamburkem, Augsburg zaskočil Bayern

Hamburk – Před týdnem vedli v duelu s Paderbornem a nakonec prohráli. I tentokrát fotbalisté Freiburgu v záchranářském zápase německé ligy proti Hamburku sahali po třech bodech, ale v poslední minutě inkasovali z kopačky Gojka Kačara a remizovali 1:1. V dalším ze zápasů se o překvapení postarali hráči Augsburgu, kteří porazili mistrovský Bayern Mnichov 1:0.

Gojka Kačara z Hamburku slaví gól v utkání proti Freiburgu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Ani jednomu týmu nicméně remíza příliš nepomohla, HSV zůstal v osmnáctičlenné tabulce čtrnáctý bod před patnáctým Freiburgem. Oba dnešní soupeři mohou být v tomto kole předstiženi Hannoverem a Paderbornem a klesnout do pásma sestupu.

Hamburk, jenž vyhrál předchozí dva zápasy, prohrával od 25. minuty po tvrdé střele Admira Mehmediho. Freiburg v sestavě s Pavlem Krmašem a Vladimírem Daridou bránil cenné vedení až do poslední minuty řádné hrací doby, kdy po souboji ve vzduchu s brankářem Bürkim vyrovnal hlavou Kačar.

Zklamaní hráči Bayernu Mnichov
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Utkání Bayernu v Allianz Areně ovlivnila 13. minuta, kdy náhradní domácí brankář Reina špatně vyběhl a po zákroku na Bobadillu byl vyloučen. Do branky tak šel Manuel Neuer, proti penaltě Verhaegha však zasahovat nemusel, protože obránce Augsburgu trefil tyč. Hosté nakonec cenné tři body získali, dvacet minut před koncem našel Höjbjerg před bránou Bobadillu a jeho zakončení rozhodlo. Bayern čeká na výhru už čtyři soutěžní zápasy.

Augsburg se dostal před Schalke na páté místo a dvě kola před koncem má tři body náskok na Dortmund na sedmé, již nepohárové příčce. Borussia porazila Herthu 2:0 po brankách Subotiče a Durma.

Wolfsburg ukončil čekání na výhru a je zase druhý

Na druhé místo se po třech porážkách v řadě vrátil Wolfsburg, který porazil Paderborn 3:1. Dvěma brankami se prezentoval nizozemský útočník Dost.

Wolfsburg z předchozích tří duelů získal dva body, na hřišti předposledního Paderbornu ale nezaváhal. V 16. minutě otevřel skóre po Rodriguezově rohovém kopu Timm Klose. Pak už se režie zápasu ujal kanonýr Dost a dvěma góly pojistil náskok "Vlků". Pětadvacetiletý útočník má na kontě v této sezoně už 16 branek a v tabulce bundesligových střelců se dělí o třetí místo s Lewandowským. V závěru pouze zkorigoval stav povedenou trefou z hranice pokutového území Rupp.

K historicky první účasti v Lize mistrů se po výhře nad Leverkusenem přiblížila Borussia Mönchengladbach. Ačkoliv do poločasu se hrálo především díky oběma gólmanům bez branek, po přestávce domácí nasázeli Bayeru tři branky. Nejprve se prosadil Max Kruse, v posledních deseti minutách výhru pojistili Herrman a Traoré. Mönchengladbach má před čtvrtým Leverkusenem náskok pěti bodů.

Schalke se v poslední době nedaří na hřištích soupeřů: poosmé v řadě nedokázal tým z Gelsenkirchenu venku zvítězit. V prvním poločase duelu v Kolíně nad Rýnem otevřel skóre Risse, v závěru upravil na 2:0 střídající Gerhardt. Kolín popáté za sebou bodoval a definitivně se zachránil.

V boji o záchranu neudržel Hannover vedení nad Brémami a po remíze 1:1 je na šestnáctém místě, které bude znamenat barážový souboj o udržení bundesligové příslušnosti.

Situaci na chvostu tabulky ještě zamotal Stuttgart, který porazil 2:0 Mohuč. VfB sice zůstává poslední, ale rozdíl mezi ním a čtrnáctým Hamburkem se ztenčil na pouhé dva body. V sestavě Stuttgartu se vůbec neobjevil Adam Hloušek.

Německá fotbalová liga - 32. kolo:

Hamburk - Freiburg 1:1 (90. Kačar - 25. Mehmedi), Bayern Mnichov - Augsburg 0:1 (71. Bobadilla), Dortmund - Hertha Berlín 2:0 (9. Subotič, 48. Durm), Eintracht Frankfurt - Hoffenheim 3:1 (18. Oczipka, 27. Seferovič, 34. Chandler - 51. Volland), Hannover - Brémy 1:1 (21. Stindl - 78. Junuzovič), Mönchengladbach - Leverkusen 3:0 (50. Kruse, 81. Herrmann, 89. Traoré), Paderborn - Wolfsburg 1:3 (90.+1 Rupp - 25. a 82. Dost, 16. Klose), Kolín nad Rýnem - Schalke 2:0 (34. Risse, 89. Gerhardt).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články