Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Fotbal s chutí vyhrávat

Frankfurt si zajistil Evropskou ligu, Kolín po obratu v závěru oddálil hrozbu sestupu

Frankfurt si zajistil účast v příštím ročníku Evropské ligy. Eintrachtu k tomu stačila remíza na hřišti Mönchengladbachu 1:1, po níž už na šestém místě nemůže být předstižen. Kolín nad Rýnem oddálil hrozbu přímého sestupu výhrou nad Unionem Berlín 3:2, přestože ještě čtyři minuty před koncem prohrával. Finalista Ligy mistrů Dortmund schytal v Mohuči debakl 0:3.

Damion Down slaví vítězný gól do sítě Unionu
zdroj: Reuters autor: Thilo Schmuelgen

V Mönchengladbachu začali lépe domácí díky brance Hacka už v 9. minutě. Francouz Ebimbe, který hostování z PSG proměnil v přestup, ale ještě do přestávky vyrovnal a napravil své zaváhání při soupeřově gólu.

Tomáš Čvančara přišel v dresu domácí Borussie na trávník stejně jako před týdnem až ve druhém poločase.

Kolín nad Rýnem v přímém souboji dvou ohrožených týmů doma s Unionem Berlín inkasoval dvakrát během úvodních dvaceti minut a jeho sestup po pěti letech mezi elitou se zdál být neodvratný.

Domácí to ale nevzdali, podařilo se jim vyrovnat a ve třetí minutě nastavení vstřelil Downs vítěznou branku. Alex Král po slabém výkonu v minulém kole nebyl tentokrát ani mezi náhradníky berlínského týmu.

Dortmundský trenér Terzic nechal odpočívat téměř celou základní jedenáctku z úterního vítězného zápasu v Paříži, na hřiště z ní vyběhl jen stoper Schlotterbeck.

Náhradníci se však moc nepředvedli a už ve 23. minutě prohrávali 0:3. Hlavní podíl na tom měl Korejec I Če-song, autor dvou branek.

Mohuč před rokem v posledním kole připravila Dortmund o titul díky remíze 2:2, teď mu přichystala další zklamání. V závěrečném kole jí bude stačit remíza, aby se vyhnula baráži.

Do Konferenční ligy má nejblíž Freiburg, jemuž momentálně patří sedmé místo. Trenér Streich by se po dvanácti letech na jeho lavičce chtěl loučit postupem do pohárové Evropy, ale v poslední době se jeho svěřencům doma vůbec nedaří. Jsou tam už sedm utkání bez vítězství.

Japonec Doan jim sice přesnou hlavičkou proti Heidenheimu zařídil vedení, ale Sessa rychle vyrovnal.

Do hry o poslední místo v Evropě se přihlásil Werder Brémy díky remíze 1:1 v Lipsku, Domácí Seiwald smolně hlavičkoval do vlastní sítě. Do druhého poločasu ale nastoupil Slovinec Šeško a vyrovnal. Gól dal v šestém ligovém zápase v řadě.

Bundesligu bude v příští sezoně hrát poprvé Kiel. Tým ze Šlesvicko-Holštýnska si zajistil postup z druhé ligy remízou 1:1 ve šlágru s Düsseldorfem.

Kiel má kolo před koncem v čele tabulky nedostižný pětibodový náskok na třetí místo, které patří právě Düsseldorfu a jež znamená baráž o postup.

Německá fotbalová liga – 33. kolo:

Freiburg – Heidenheim 1:1 (29. Doan – 38. Sessa), Kolín nad Rýnem – Union Berlín 3:2 (45. Kainz z pen., 87. Tigges, 90.+3 Downs – 15. Knoche, 19. Volland z pen.), Mönchengladbach – Frankfurt 1:1 (9. Hack – 35. Ebimbe), Lipsko – Brémy 1:1 (61. Šeško – 35. vlastní Seiwald), Mohuč – Dortmund 3:0 (19. a 23. I Če-song, 12. Barreiro).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články