Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Francie díky gólům Benzemy a Mbappého otočila finále Ligy národů se Španělskem

Finálovou bitvu nakonec lépe zvládla Francie. V závěru utkání otočila zápas ve svůj prospěch a zvítězila 2:1. Po zaváhání a utnutí vítězné šňůry v semifinále si Italové spravili chuť. Fotbalisté Itálie porazili v utkání o třetí místo ve Final Four Ligy národů Belgii 2:1. Duel v Turíně rozhodli ve prospěch úřadujících mistrů Evropy v rozmezí 47. až 65. minuty Nicolo Barella a z penalty Domenico Berardi. V 86. minutě snížil střídající Charles de Ketelaere.

Karim Benzema slaví gól s Kylianem Mbappém
zdroj: ČTK/AP autor: Luca Bruno

Finálové klání mezi Španělskem a Francií začalo z obou stran velmi opatrně. Všechny branky padly ve druhém poločase. V 64. minutě poslal "La Roja" do vedení Mikel Oyarzabal. Za dvě minuty srovnal Karim Benzema a obrat dokonal v 80. minutě Kylian Mbappé. Otočit nepříznivý stav se "Les Bleus" povedlo i ve čtvrtečním semifinále s Belgií, kterou zdolali 3:2, přestože po úvodním dějství prohrávali 0:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Španělsko - Francie

Svěřenci trenéra Didiera Deschampse vystřídali na trůnu Portugalce, kteří ovládli premiérový ročník Ligy národů v červnu 2019.

Itálie si poradila s Belgií

"Předvedli jsme velmi dobrý výkon. V záloze máme velkou kvalitu a hodně možností. Všichni hráči si vedli dobře," řekl Roberto Mancini, který ze všech italských trenérů potřeboval na třicet reprezentačních výher nejméně utkání (44).

Itálie ve středu podlehla Španělsku 1:2 a prohrála poprvé od září 2018 po rekordních 37 zápasech. "Rudí ďáblové" o den později nestačili na Francii 2:3, přestože po první půli vedli 2:0.

Repríza čtvrtfinále letního mistrovství Evropy, v němž Itálie rovněž vyhrála 2:1, začala opatrně a na první větší příležitost se čekalo až do 26. minuty. Belgičan Batshuayi přihrál ve vápně Saelemaekersovi, který nastřelil břevno. Domácí poprvé zahrozili až v závěru úvodního dějství, jenže Chiesa zakončil vedle.

Necelé dvě minuty po změně stran se Italové prosadili. Belgičané odvrátili roh pouze na hranici vápna k Barellovi, jenž střelou z voleje k tyči nedal Courtoisovi šanci.

V 65. minutě domácí zvýšili. Alderweireld v pokutovém území fauloval Chiesu a rozhodčí Jovanovič odpískal penaltu, kterou proměnil Berardi, i když si belgický gólman na míč sáhl. "Chtěli jsme odčinit porážku se Španělskem. Jsem spokojený se svým výkonem, ale hlavní je, že jsme vyhráli," uvedl autor vítězné trefy Berardi.

Hosté se snažili o korekci stavu, Alderweireld však Donnarummu nepřekonal a Carrasco vypálil do tyče. V 86. minutě se Belgie dočkala. Courtois rychlým výhozem našel De Bruyneho, který vysunul za domácí obranu De Ketelaereho a dvacetiletý záložník se z úhlu prosadil.

"Při vší úctě, jsme jen Belgie. Máme novou generaci hráčů, navíc nám chyběli Romelu Lukaku a Eden Hazard. Musíme být realisti ohledně našeho kádru. Itálie, Francie a Španělsko mají na výběr 22 špičkových hráčů, my ne," prohlásil záložník De Bruyne.

Final Four fotbalové Ligy národů v Itálii - o 3. místo:

Finále v Miláně: Španělsko - Francie 1:2 (0:0)

Branky: 64. Oyarzabal - 66. Benzema, 80. Mbappé. Rozhodčí: Taylor - Beswick, Nunn - Attwell (video, všichni Angl.). ŽK: Laporte - Pogba, Koundé, Mbappé. Diváci: 31.511 (omezený počet).

Sestavy:

Španělsko: Simón - Azpilicueta, Laporte, García, Alonso - Gavi (75. Koke), Busquets, Rodri (84. Fornals) - F. Torres (84. Merino), Sarabia (61. Pino), Oyarzabal. Trenér: Enrique.

Francie: Lloris - Koundé, Varane (43. Upamecano), Kimpembe - Pavard (80. Dubois), Pogba, Tchouaméni, Hernández - Griezmann (90.+2 Veretout) - Benzema, Mbappé. Trenér: Deschamps.

Turín: Itálie - Belgie 2:1 (0:0)

Branky: 47. Barella, 65. Berardi z pen. - 86. De Ketelaere.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články