Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Fotbalová devatenáctka postoupila do další fáze kvalifikace o ME

Ústí nad Labem – Česká reprezentace do 19 let úspěšně zvládla i druhý zápas kvalifikace o účast na evropském šampionátu. Po přesvědčivé výhře nad Estonskem 5:0 tentokrát porazili Slovinsko 2:1 a v nejkratším možném čase si zajistili postup do další fáze. V závěrečném utkání s Francií jim k jistotě prvního místa ve skupině stačí i nerozhodný výsledek. 

Je nám líto, video expirovalo.
Devatenáctka otočila duel se Slovinskem a vyhrála 2:1

Svěřenci trenéra Jana Suchopárka zatím stoprocentně využívají domácího prostředí. V Ústí nad Labem sice brzy prohrávali po gólu Novaka, ale průběh utkání se jim povedlo bleskově otočit.

V 8. minutě totiž po dlouhém vhazování vyrovnal pohotovou střelou Sadílek. O osm minut později navíc právě Sadílek centroval z přímého kopu, Král prodloužil míč na zadní tyč, kde převážil misky vah na stranu českého týmu kapitán Šašinka.

Krátce před odchodem do kabin ještě obdržel autor slovinského gólu Novak červenou kartu a domácí hráči poté bez větších problémů dovedli zápas k těsnému vítězství.

"Teď už to bude jednodušší. Postup nám dodá pohodu do kabiny. Proti Francii můžeme hrát v klidu," řekl po utkání střelec vítězného gólu Ondřej Šašinka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články