Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Fotbalistky nadějnou kvalifikační remízu se Španělskem neudržely

Písek - České fotbalistky přišly v nastaveném čase o velký úspěch v duelu s favorizovaným Španělskem. V závěrečném utkání kvalifikace mistrovství světa držely v Písku bezbrankovou remízu, po vypršení řádné hrací doby ale vítěz skupiny skóroval a těsnou výhrou potvrdil postup na šampionát. Společně se Španělskem se dostala na závěrečný turnaj také Itálie, která dnes rozstřílela Makedonii 15:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih kvalifikace ME žen Česko - Španělsko

Španělky byly ve skupině suverénní. Gól nedaly jen v Itálii při remíze 0:0, jinak všechny zápasy vyhrály. V Písku se ale proti svěřenkyním trenéra Stanislava Krejčíka těžko prosazovaly a za celý zápas ohrozily českou branku jen třikrát. Jenže v nastavení se prosadila Boqueteová.

Stanislav Krejčík: "Velká škoda, měli jsme na dosah krásný výsledek. Ale holky předvedly výkon, který může být povzbuzením do další práce. Nemáme se za co stydět. I taková porážka může znamenat velké ponaučení."

"Mrzí to hodně. Zvlášť poté, co jsme s takovým soupeřem odehrály velmi dobrý zápas," přidala obránkyně Petra Vyštejnová. "Španělky v závěru dobře kombinovaly, přenášely hru a nám postupně trochu došly síly. A tak zkušený tým nás dokázal potrestat. Remíza nám utekla mezi prsty," dodala.

Rozdílem jediného gólu skončil i listopadový vzájemný duel ve Španělsku, kde domácí hráčky vyhrály 3:2. Španělky slaví historicky první postup na šampionát. Češky nakonec klesly na čtvrté místo ve skupině, o skóre za Rumunsko. "Až za rok začne kvalifikace ME, budeme určitě silnější a uděláme všechno, abychom konečně postoupili na velký turnaj," řekl trenér Krejčík.

Česko - Španělsko 0:1 (0:0)

Branka: 90.+1 Boqueteová.

Sestava Česka: Bednaříková - Odehnalová, Čulová, Sedláčková, Vyštejnová - L. Martínková, I. Martínková, Ringelová (77. Cahynová), Svitková - Kožárová (81. Krejčiříková), Voňková (88. Bartoňová). Trenér: Krejčík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články