Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Fotbalisté Olomouce budou bojovat o Evropskou ligu na Islandu

Praha - Fotbalisté Olomouce už znají svého soupeře pro druhé předkolo Evropské ligy. Změří v něm síly s týmem Fram Reykjavík. Islandský celek v odvetě prvního předkola zvítězil na hřišti velšského The New Saints stejně jako v prvním duelu 2:1, a bezpečně tak postoupil. V soutěži, která nahradila Pohár UEFA, bude hrát Sigma první zápas 16. července doma, odvetu o týden později na hřišti soupeře.

Utkání se odehrávalo na stadionu v městečku Oswestry s pouhou tisícovkou sedadel a na umělé trávě. Velšský klub, třetí tým minulého ročníku tamní ligy, měl povedený vstup do utkání. Již po jedenácti minutách se dostal do vedení, které mu zaručovalo postup. Jenže Islanďané brzy srovnali po zásahu Ormarssona a po změně stran rozhodli o své výhře. Zasloužil se o to anglický obránce Sam Tillen, který stejně jako v prvním zápase proměnil pokutový kop.

Fram Reykjavík je nejznámějším islandským klubem. Založen byl 1. května 1908 a od té doby získal už osmnáct mistrovských titulů. Sedmkrát přidal triumf v Islandském poháru. Své zápasy hraje na stadionu Laugardalsvöllur, který pojme 10 tisíc diváků. V kádru má trenér Porvaldur Örlygsson převážně islandské hráče, které doplňuje skotský záložník Paul MacShane a angličtí bratři, obránce Sam Tillen a záložník Joe Tillen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články