Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fotbalisté Jihlavy zdolali Budějovice gólem z předposlední minuty

Jihlava - Fotbalisté Jihlavy porazili v předehrávce 15. kola České Budějovice 1:0 a po pěti utkáních se dočkali vítězství. V posledním domácím podzimním utkání se rozloučili s fanoušky čtvrtou výhrou v sezoně a po dvou zápasech se dočkali vstřelené branky, byť až v předposlední minutě zásluhou Tomáše Kučery. Jihočeši naopak na Vysočině nenavázali na dvě předchozí výhry a podruhé za sebou nedali na soupeřově půdě gól.

Kouč Jihlavy František Komňacký před zápasem jen těžko skládal sestavu. Musel se obejít bez ofenzivních opor Tecla, Jungra, Mešanoviče či Kolouška a kvůli karetnímu trestu nemohl do zápasu zasáhnout ani Jungr. Dynamo na Vysočinu dorazilo kompletní.

Utkání dosavadních sousedů v tabulce v mrazivém počasí ale příliš fotbalové krásy nenabídlo. Na úvodní šanci zápasu se čekalo až do 37. minuty. Hostující Řezníček se uvolnil ve vápně, ale svoji střelu poslal nad branku.

Domácí o sobě poprvé důrazněji dali vědět až po přestávce, když dvakrát po sobě pálil mimo tři tyče jihočeské branky mladíček Kučera. Napotřetí to ale jednadvacetiletému záložníkovi Jihlavy vyšlo. V 89. minutě se uvolnil přes dva bránící hráče a z hranice vápna vystřelil přesně k tyči Daňkovy branky. Hosté už se ani přes téměř tříminutové nastavení na odpověď nezmohli.

Trenér jihlavských fotbalistů Komňacký si pochvaloval, že ligový nováček prožije po tomto vítězství relativně klidnou zimu. "Byl to zápas o jednom gólu a průběh to jenom potvrdil," řekl po utkání.

Kouč hostujícího týmu Miroslav Soukup nebyl spokojený s tím, že Jihočeši z Vysočiny odjíždějí s prázdnou. "Chtěli jsme tu bodovat a minimálně bod si do tabulky připsat, proto jsme smutní," litoval inkasované branky těsně před koncem.

Brankář Jaromír Blažek si v dresu Jihlavy připsal vůbec první nulu v sezoně. Kromě šance Řezníčka, který vypálil v závěru první půle nad branku, ale příliš práce neměl. "To čisté konto jsem si vystál," zhodnotil zápas bývalý gólman Sparty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články