Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Fotbalista Pesoli nesouhlasí s trestem, připoutal se řetězy a zahájil hladovku

Řím – K zoufalému protestu se odhodlal italský fotbalový obránce Emanuele Pesoli, který nedávno dostal tříletý zákaz startu za účast v korupční aféře. Hráč Verony odmítá svou vinu, a tak se řetězy připoutal ke vstupu do sídla Italského fotbalového svazu v Římě a zahájil protestní hladovku.

Emanuele Pesoli v dresu Sieny se snaží zabránit střele Brazilce Amauriho
zdroj: Getty Images

"Rozhodl jsem se pro maximální protest, protože mi zničili život kvůli něčemu, co jsem neudělal. Budu tady, dokud mi nedojdou síly," uvedl Pesoli, kterému se nelíbí, že byl potrestán jen na základě výpovědí dalších fotbalistů. "Trest mě zasáhnul a rád bych se postavil lidem, kteří mě obvinili," citoval hráče Verony server deníku Gazzetta dello Sport.

Pesoli v minulosti působil v Sieně, která je jedním z řady celků zapletených do aféry, v níž se před soudem zpovídá 44 osob a 13 klubů. Jsou mezi nimi například bývalí hráči italské reprezentace Giuseppe Signori a Stefano Mauri s Cristianem Donim.

První tresty byly vyneseny v pátek a vedle Pesoliho dostal například desetiměsíční distanc trenér úřadujícího šampiona Juventusu Antonio Conte, kterého u týmu dočasně nahradí asistent Massimo Carrera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články