Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Firbacher mezi světovou elitou. The Guardian ho zařadil mezi 60 největších talentů

Nečekaného ocenění a nemalého závazku do budoucna se dočkal Filip Firbacher. Britský deník The Guardian zařadil českého fotbalistu mezi 60 největších talentů světového fotbalu ročníku narození 2001. Šestnáctiletý útočník Hradce Králové se dostal do společnosti mimo jiné Brazilce Rodryga Goese ze Santosu, který má za rok přestoupit do Realu Madrid údajně za 45 milionů eur (1,15 miliardy korun).

Filip Firbacher v utkání Česko U17 - Srbsko U17
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Firbacher pravidelně nastupuje v Hradci Králové za starší dorost do 19 let, tedy s hráči o dva roky staršími. V minulé sezoně nastřílel jedenáct branek v osmnácti zápasech. V aktuálním ročníku rozvlnil síť během devíti kol čtyřikrát. Dva góly dal letos i ve čtyřech startech za národní tým do 18 let.

Má za sebou také zahraniční stáže včetně anglického Southamptonu. "Skauti Southamptonu ho nadále sledují. V tuto chvíli je to nejtalentovanější střední útočník v České republice," uvedl britský deník.

The Guardian vybírá největší talenty jednotlivých ročníků už pátým rokem. Z ročníku 1999 zařadil do seznamu Christiána Frýdka, který momentálně hostuje ze Sparty v druholigovém Táborsku. Za ročník 1998 se do výběru dostal Dominik Smékal, tehdy hráč mládeže Interu Milán, jehož kariéra se nicméně zabrzdila a nyní hraje za třetiligové Petřkovice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články