Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Finále Evropské ligy bude portugalské. Utkají se Porto s Bragou

Praha – Finále Evropské ligy bude ryze portugalské, protože se utkají Porto s Bragou. Porto si totiž vzhledem k jasnému vítězství v prvním utkání mohlo ve čtvrtek dovolit prohrát v odvetném semifinále 2:3 na hřišti Villarrealu, Braga postoupila díky domácí výhře 1:0 nad dalším portugalským mužstvem Benfikou. Finálový souboj se uskuteční 18. května v Dublinu. Zajímavostí je, že Braga v šestém domácím zápase v evropských pohárech za sebou nedostala gól a čisté konto drží už 540 minut.

Villarreal se pokusil Portu vrátit debakl 1:5 z minulého týdne a povedený vstup do utkání korunoval úvodní brankou v 17. minutě záložník Cani, který otevřel skóre i před týdnem v Portugalsku. Pět minut před přestávkou však vyrovnal po tečované střele Brazilec Hulk.

Hostům se povedl nástup do druhého poločasu a hned po třech minutách otočil vývoj zápasu nejlepší střelec Evropské ligy Radamel Falcao svou šestnáctou brankou v soutěži. Pětadvacetiletý Kolumbijec se v historické střelecké tabulce osamostatnil před Jürgenem Klinsmannem, který dal během ročníku 1995/96 předcházejícího Poháru UEFA za Bayern Mnichov patnáct branek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání SC Braga - Benfica Lisabon

Braga uhrála před týdnem proti Benfice solidní výsledek 1:2 a doma jí stačilo k postupu vítězství 1:0. K tomu domácí nasměroval už v 19. minutě hlavičkou z rohového kopu defenzivní záložník Custódio. Domácí pak měli štěstí ve 40. minutě, protože argentinský útočník Javier Saviola trefil zblízka jen tyč. Po přestávce vzrostl tlak Benfiky, ale domácí i díky pozornému brankáři Arturovi odolali.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články