Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

FIFA: Případ FC Sion ohrožuje celý fotbal

Curych - Případ FC Sion může ohrozit celý fotbal, pokud by další kluby následovaly švýcarský celek a spory řešily u civilního soudu. Na zasedání výkonného výboru to prohlásili představitelé mezinárodní federace FIFA a schválili rezoluci vyzývající všechny členy, aby respektovali zákaz obracet se na civilní soudy.

Evropská liga
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Struktura organizovaného fotbalu je v ohrožení, pokud kluby a hráči nebudou respektovat stanovy FIFA, konfederací a svazů a budou se obracet na civilní soudy, když nebudou souhlasit s rozhodnutími, která jsou konečná a závazná," uvádí se v rezoluci.

Sion vyřadila UEFA z Evropské ligy kvůli tomu, že v srpnovém předkole proti Celtiku Glasgow nasadil šest nových hráčů. Podle UEFA a FIFA přitom ale stále nesměl provádět transfery, protože byl v trestu za porušení přestupových pravidel v roce 2008.

Sion však tvrdí, že si trest už odpykal, a když neuspěl s odvoláním u UEFA, obrátil se na civilní soud. Ten dal švýcarskému klubu zapravdu a nařídil evropské unii, aby ho do soutěže vrátila. Případ stále není uzavřen. UEFA však apelovala na klub, aby případ řešil u sportovního arbitrážního soudu CAS v Lausanne.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články