Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Ferguson: V United jsem vedl jen čtyři hráče světové extratřídy

Londýn - Přestože Alex Ferguson během dlouhých 26 let v Manchesteru United vedl mnoho výborných fotbalistů, pouze čtyři z nich považuje za hráče světové extratřídy. Třiasedmdesátiletý bývalý kouč vyzdvihl Erica Cantonu, Ryana Giggse, Paula Scholese a Cristiana Ronalda. "Byli zkrátka rozdíloví," řekl Ferguson, který v manchesterském klubu pracuje jako jeden z ředitelů.

Ferguson se loučí s vlastními fanoušky
zdroj: ISIFA

Francouzský útočník Cantona, jenž k "Rudým ďáblům" zamířil v roce 1992 z Leedsu, byl podle Fergusona katalyzátorem pro následné úspěchy. "Když jsme ho přivedli, tak jsme hned tu sezonu vyhráli ligu - jen díky jeho přítomnosti a schopnosti vytvářet a střílet góly," zavzpomínal.

"Giggs a Scholes byli fantastičtí hráči a jejich předností byla dlouhověkost. Je tady někdo jiný, kdo by dokázal na jejich úrovni tak dlouho hrát Premier League? Absolutně nikdo," dodal Ferguson, jenž na lavičce United skončil po sezoně 2012/13.

Sir Alex Ferguson a Paul Scholes
zdroj: Getty Images autor: ohn Peters

Jediným stále aktivním hráčem z jeho hvězdné čtveřice je portugalský kanonýr Ronaldo, kterého v roce 2009 jen velmi nerad prodal do Realu Madrid. "Cristiano je naprosto geniální fotbalista," ocenil Ferguson.

I když trénoval řadu slavných hráčů, tak se prý Cantonovi, Giggsovi, Scholesovi a Ronaldovi nikdo z nich nepřiblížil. "Wayne Rooney, David Beckham, Roy Keane, Carlos Tévez, Rio Ferdinand a Peter Schmeichel byli skvělí hráči, ale ti čtyři všechny ostatní převyšují," dodal třináctinásobný vítěz anglické ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články