Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Favoritem tradiční zimní Tipsport ligy jsou fotbalisté Boleslavi

Praha - V sobotu odstartuje jubilejní 20. ročník fotbalové Tipsport ligy, které se stejně jako loni zúčastní šestnáct mužstev včetně sedmi prvoligových. Největším favoritem tradičního zimního turnaje je pátý celek nejvyšší soutěže Mladá Boleslav. Závěrečný turnaj Final Four se bude hrát 28. a 29. ledna v Mladé Boleslavi. ČT sport a web ctsport.cz odvysílá hned několik přímých přenosů utkání.

Utkání Mladá Boleslav - Příbram
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Šestnáct celků je rozděleno do čtyř skupin po čtyřech a vítězové postoupí na závěrečný turnaj. Skupina A se hraje na Vyšehradě a představí se v ní tři ligové celky Bohemians 1905, Hradec Králové a Příbram a druholigové Táborsko. Papírově nejsilnější je skupina B, kde budou hrát domácí Mladá Boleslav, Jablonec, Liberec a druholigový Varnsdorf.

"Je těžké tipovat vítěze, záleží, jak k tomu konkrétní tým přistoupí. Kdybychom to chtěli za každou cenu vyhrát, budeme to hrát s 12 nebo 13 lidmi. Ale v zimní přípravě nemáte vždy nejsilnější sestavu, je potřeba dát šanci všem hráčům, takže to trochu zkresluje výsledky. Ale tipnul bych si Mladou Boleslav," řekl trenér loňského finalisty Bohemians 1905 Miroslav Koubek, jehož svěřenci se mohou těšit na Vyšehradě na velkou podporu fanoušků.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve 20. ročníku Tipsport ligy bude sedm prvoligových klubů

Skupina C se přesunula z Vyškova zpět do Brna, kde domácí Zbrojovka vyzve lídra druhé slovenské ligy Skalici a druholigové celky Pardubic a Znojma. Skupina D se přestěhovala do Frýdku-Místku a vedle domácího druholigového týmu se tam představí Vítkovice, Poprad a Bielsko-Biala. Druholigový polský celek startuje na turnaji poprvé.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články